Empreses
Economia 28/07/2021

La floristeria online Colvin tanca una ronda de 45 milions d'euros

La plataforma de venda de plantes per internet pivota cap a la venda a l'engròs

2 min
Andrés Cester i Sergi Bastardas, cofundadors de Colvin

BarcelonaLa plataforma de venda de flors per internet Colvin ha tancat una ronda de finançament de 45 milions d'euros. És la tercera operació milionària que lliga aquesta start-up catalana, que va aconseguir 6 milions fa una mica més de dos anys i mig i va obtenir uns 14 milions més el juny de l'any passat. En aquest cas, qui lidera aquesta macroronda és la firma d'inversió Eurazeo, també accionista de Glovo o de ManoMano, seguit del fons francès Capagro. Tots dos engrosseixen una llista de socis que ja incloïa Milano Investment Partners SGR, P101, Samaipata i Bynd, que també han participat en l'última ronda. 

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquests diners, l'empresa aspira arribar a França i altres mercats europeus, a més dels que ja té coberts, que són Portugal, Itàlia i Alemanya. També preveu contractar més de cent persones en els pròxims mesos i invertir en tecnologia i sistemes propis per seguir connectant de manera directa amb els productors de flors i plantes. 

L'objectiu, en definitiva, és acabar l'any facturant 30 milions d'euros, duplicant així els ingressos del 2020, exercici en què va tancar amb un volum d'activitat tres cops superior al del 2019. L'any de la pandèmia “ha sigut un any d'acceleració per a Colvin, un punt d'inflexió que marcarà el ritme de creixement de l'empresa per als pròxims anys”, explica Sergi Bastardas, un dels fundadors de l'empresa.

Primer perquè el 2020 la demanda de flors i plantes mitjançant la seva plataforma es va multiplicar per dos respecte a l'any anterior, un fenomen que atribueixen en part a la mateixa acceleració del comerç electrònic. Però segon, perquè és l'any que l'empresa ha començat el procés de pivotar cap a la venda a l'engròs, un segment de negoci que també esperen acabar d'impulsar amb la nova ronda.

Créixer de manera rendible

“Ens agradaria que el nostre model de plataforma a Colvin pogués servir com a marketplace [plataforma de venda] a altres professionals amb l'objectiu de beneficiar i dinamitzar tot el sector en el seu conjunt, començant per les flors i les plantes, però també en el futur per a altres productes peribles”, afegeix Andrés Cester, l'altre fundador de la start-up

El resum, a ulls del fons que ha liderat la ronda de 45 milions, és que la trajectòria de Colvin és “extraordinària” i ha demostrat que es pot créixer de manera “ràpida i rendible”.

stats