08/03/2016

Foment afluixa el pols amb la Cecot i accepta que creixi territorialment

2 min
Foment afluixa el pols amb la Cecot i accepta que creixi territorialment

“És una manera de firmar la pipa de la pau”. Així expliquen des de Foment del Treball la proposta que la gran patronal catalana ha presentat a la vallesana Cecot, amb la qual té una batalla oberta des de l’octubre. L’oferta de Foment és que la Cecot pugui expandir-se territorialment més enllà del Vallès, el seu territori d’origen, amb la condició que ho consulti prèviament. Si Foment ho autoritza o, com a mínim, no ofereix resposta, es donarà per fet que la Cecot -que forma part de Foment- té el vistiplau per dur a terme els seus plans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La tensió entre les dues organitzacions per la presència territorial que li correspon a cada una fa temps que dura. La Cecot ofereix serveis fora del Vallès i això, asseguren a Foment, li ha portat problemes amb altres de les seves territorials, que consideren atacat el seu territori. La celebració de la trobada anual de la Cecot a la ciutat de Barcelona també va ser considerada un gest hostil des de la gran patronal. De totes maneres, l’inici declarat de la guerra es va produir a l’octubre. Casualment o no, va ser poques setmanes després que els líders de les dues organitzacions xoquessin per la diferència de posicions respecte del procés sobiranista i les eleccions del 27 de setembre.

La nova proposta va ser treballada en un dinar entre Joaquim Gay de Montellà, president de Foment, i Antoni Abad, president de la Cecot, tot i que aquest últim no ha participat en la redacció del document, segons van explicar fonts de les dues organitzacions empresarials. De fet, una portaveu de la Cecot va afirmar que Abad no coneixia encara el redactat final del document i per això ahir va evitar manifestar si li semblava una oferta acceptable o no. De fet, per qüestions de diplomàcia patronal, el document no esmenta en cap cas la Cecot.

Amb tot, faltarà veure si aquest document suposa realment la pipa de la pau entre Gay i Abad. A la junta directiva d’ahir, segons fonts coneixedores de la trobada, va haver-hi “una mica de tensió” entre els dos empresaris per altres actuacions de la Cecot que Foment no aprova.

Foment va donar a conèixer ahir la proposta al seu comitè executiu i demà l’enviarà a la junta directiva, de la qual Abad forma part. Serà en la pròxima reunió de la junta, a l’abril, quan els membres podran fer-hi comentaris i esmenes.

stats