Economia 25/04/2020

Foment demana que les botigues i els restaurants puguin començar a obrir

"Sense ocupació, la salut física i psíquica de les persones es ressenteix", afirma la patronal

Efe
2 min
Sánchez Llibre, un polític que vol allunyar Foment de la política

BarcelonaFoment del Treball ha demanat que establiments de sectors com el comerç, la restauració, l'esport i la cultura puguin començar a treballar, de forma gradual, sense necessitat que s'aixequi l'estat d'alarma que es va decretar per evitar la propagació del coronavirus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"En aquests moments, Foment entén que ha arribat el moment de, sense aixecar l'estat d'alarma, posar fi a la suspensió total de l'activitat en sectors com el comerç, la restauració, els establiments i activitats esportives, equipaments culturals, i altres addicionals", ha exposat l'entitat que presideix Josep Sánchez Llibre en un comunicat.

Segons l'opinió de la patronal catalana, "la suspensió total hauria de substituir-se per altres mesures menys lesives per a l'economia i l'ocupació", per tal de "recuperar gradualment el pols com a societat".

Així, Foment proposa que aquests sectors puguin reprendre de mica en mica la seva activitat seguint mesures preventives que reforcin la higiene i la protecció, tant dels clients com dels treballadors.

En aquest sentit, la patronal anima els "sectors econòmics" a prendre la iniciativa i a redactar protocols d'higiene i seguretat per als seus sectors, ja que ningú coneix millor les necessitats que ells mateixos.

"L'homologació dels protocols per l'administració pública o l'organisme regulador i la seva aplicació per part de les empreses del sector permetrien anticipar l'aixecament de la suspensió d'activitat", continua.

I precisa que "la decisió final d'obertura hauria de ser decisió dels sectors i de les empreses que els integren".

Per a la patronal, és imprescindible iniciar la reactivació de l'economia per evitar que la crisi derivada de la Covid-19 aprofundeixi la "bretxa social".

"Sense activitat econòmica no hi ha ocupació i, sense ocupació, no només es ressenten els ingressos dels empleats i persones, sinó també la seva dignitat i amb ella la seva pròpia salut física i psíquica, així com les seves relacions familiars i socials", resol.

stats