Economia 19/07/2019

Foment del Treball denuncia l'ANC per competència deslleial

La patronal demana a la justícia el tancament de la web d'empreses "compromeses amb la República"

Ara
1 min
Cecot es reincorpora a Foment en les mateixes condicions que abans de l'expulsió

BarcelonaLa patronal catalana Foment del Treball ha denunciat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a l'Autoritat Catalana de la Competència (Acco) per "competència deslleial", i ha demanat a la justícia el tancament de la web creada per l'entitat sobiranista que recull les empreses "compromeses amb la República".

En els últims mesos, l'ANC ha tirat endavant una campanya per afavorir les empreses catalanes que -a parer seu- no van participar en "la campanya de la por" posterior al referèndum de l'1 d'octubre del 2017, quan el govern espanyol va facilitar legalment que les empreses traslladessin la seu social fora de Catalunya.

Segons Foment del Treball, aquesta campanya de l'ANC suposa "una conducta anticompetitiva prohibida, perquè és contrària a la bona fe, falseja la lliure competència al mercat i afecta l'interès públic", ja que pot afectar negativament les 4.000 societats que van modificar la seva seu social en les setmanes posteriors al referèndum.

D'aquesta manera, la patronal presidida per Josep Sánchez Llibre ha portat el cas davant l'Acco i ha demanat a un jutjat mercantil de Barcelona el tancament del registre online d'empreses afins amb l'independentisme com a mesura cautelar prèvia a una demanda.

La campanya de l'ANC, que considera de "consum estratègic", havia acumulat 148.000 altes d'usuaris el mes de juny passat. En total, l'associació independentista va organitzar 92 fires i 115 conferències per ampliar el nombre de potencials consumidors i trobar més empreses proveïdores. L'ANC no ha volgut facilitar mai els noms de les empreses participants ni quantes són. "No volem fer llistes", va assegurar la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, al juny.

stats