Economia 28/09/2017

Foment avisa Ryanair que no pot cobrar cap extra als clients per gestionar les seves cancel·lacions

El govern espanyol ha obert un expedient la companyia per verificar que compleix amb la norma

Albert Cadanet
1 min
Michael O'Leary, president de Ryanair, en la roda de premsa d'ahir a Madrid.

BarcelonaL'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), que depèn del ministeri de Foment, ha recordat aquest dijous als passatgers afectats per les cancel·lacions de Ryanair que la companyia no els pot cobrar cap extra a l'hora de ser ubicats en un altre vol. De fet, els passatgers afectats tenen dret, en la majoria dels casos, a ser compensats econòmicament en cas que l'aerolínia no avisi de la cancel·lació amb prou antelació (almenys 14 dies).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, AESA destaca que els clients tenen dret al reemborsament del bitllet sense incórrer en cap despesa o a disposar d'un mitjà de transport alternatiu fins al destí final. A part d'això, la companyia irlandesa també ha de mantenir-los informats en tot moment i proporcionar-los assistència (menjar, beguda i allotjament) en cas que sigui necessari.

L'organisme dependent de l'Estat també ha anunciat que ha obert un expedient informatiu a Ryanair per verificar que la companyia compleix amb els drets dels passatgers.

Per efectuar una reclamació, AESA indica que els afectats han de conservar el bitllet d'avió, el taló d'identificació de l'equipatge i altres documents que s'hagin utilitzat en la reserva. Els viatgers s'han de dirigir primer a Ryanair i, en cas de no rebre resposta, acudir a AESA per presentar una reclamació de forma gratuïta.

Cancel·lacions fins al març del 2018

Les recomanacions d'AESA arriben just l'endemà que l'aerolínia 'low cost' anunciés la cancel·lació de 18.000 vols entre aquest novembre i el març del 2018 per solucionar la seva crisi operativa. Amb aquesta mesura, la companyia deixarà 400.000 passatgers a terra, ja que reduirà la seva flota en 25 avions.

stats