Economia 20/09/2017

Foment podria multar Ryanair amb 4,5 milions d'euros per les cancel·lacions de vols massives

El ministre De la Serna dona a entendre que l'aerolínia no perdrà la llicència per operar a Espanya

Efe
1 min
Ryanair 737-MAX 200

MadridEl ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha explicat aquest dimecres que l'aerolínia de baix cost Ryanair podria ser sancionada amb fins a 4,5 milions d'euros per la cancel·lació sobtada de més de 500 vols amb origen o destinació a Espanya en les pròximes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a RNE, De la Serna ha explicat que serà l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) qui determini la gravetat dels fets i el tipus de sanció que correspon a l'aerolínia irlandesa, a qui el govern espanyol ja ha obert un expedient sancionador. Tot i així ha avançat que, en principi, la sanció només serà econòmica i, per tant, ha donat a entendre que Ryanair no corre el risc de perdre la llicència per operar al mercat espanyol.

"Això són paraules gruixudes. Estem parlant d'un rang de sancions que en aquests moments se situa en en pla econòmic", ha apuntat el ministre. De la Serna ha explicat que la tramitació de l'expedient "acaba de començar" i que s'ha enviat una carta personal al president de l'aerolínia, Michael O'Leary, per informar-lo de la situació.

Segons el titular de Foment, el més important ara és que els passatgers rebin tota la informació i sàpiguen quins són els seus drets per reclamar la indemnització que els pertoca pels vols cancel·lats. Així doncs, De la Serna ha destacat que en cas que Ryanair no respongui de manera adequada, l'AESA establirà una via perquè els afectats puguin reclamar sense cap cost extra a través de la mateixa entitat pública.

stats