Indústria
Economia 04/07/2023

Els fons de Celsa: "El pla és l'única alternativa per evitar el concurs"

Els creditors recorden que el grup té venciments de deute pendents per prop de 3.000 milions d'euros

2 min
Un operari a les instal·lacions de Celsa.

BarcelonaDues jornades de judici sobre el futur de Celsa, dues posicions antagòniques. Si bé aquest dilluns el vicepresident de la siderúrgica, Francesc Mesegué, advertia que el pla dels fons pot portar al "desastre", un dia després els creditors han defensat tot el contrari: "El pla de reestructuració és l'única alternativa per evitar el concurs".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

És la viva imatge, en seu judicial, de dos relats que serviran al jutge per dirimir qui es queda amb el control de la primera empresa familiar catalana en facturació: la família Rubiralta, amb el 100% de la propietat, o els fons especialitzats, que tenen en propietat un deute de prop de 3.000 milions d'euros de Celsa.

Es tracta del judici contra el pla de reestructuració de l'empresa que aquests fons van presentar a l'abril, i a través del qual volen transformar el passiu que ostenten en accions per prendre el control de la siderúrgica.

En un comunicat publicat avui, no tan sols han deixat clar que consideren que la seva és l'única opció per al futur d'aquesta empresa industrial, sinó que també han defensat el seu "compromís" amb la viabilitat de grup i amb la generació de riquesa en les zones geogràfiques en les quals està present la companyia. Precisament, Mesegué va defensar tot el contrari ahir: va dir que l'entrada dels fons no asseguraria la viabilitat de l'empresa i que la sumiria en una incertesa que podria portar al desastre.

Els fons també han assegurat que el pla no preveu mesures que tinguin un impacte en l'ocupació i que en cas que el seu pla tiri endavant, mantindran un consell d'administració independent amb els millors perfils possibles del sector industrial.

També esperen mantenir un "diàleg constructiu" amb el govern espanyol i altres parts interessades. Avui mateix la portaveu de Govern, Patrícia Plaja, ha reafirmat el que va comunicar fa uns dies: el suport de l'executiu català al projecte industrial de Celsa amb els Rubiralta davant "qualsevol amenaça que vulgui imposar criteris extractors del valor industrial".

stats