Economia 18/09/2017

Les fórmules de Maths for More compren una empresa a Califòrnia

La catalana Maths for More i la californiana Design Science impulsaran conjuntament l’edició de fórmules matemàtiques en suports informàtics.

Dani Cordero
2 min
Les fórmules de Maths for More compren una empresa a Califòrnia

La catalana Maths for More i la californiana Design Science eren dues companyies petites que bussejaven en solitari en l’immens oceà del negoci de les tecnològiques educatives. Fins ahir. La primera ha comprat la segona i ara impulsaran conjuntament la seva especialització: l’edició de fórmules matemàtiques en suports informàtics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’especialització de les dues companyies és tan complementària com diferents són els seus models de negoci: la que compra està integrada per una direcció jove, mentre que la de l’absorbida era més veterana; la primera està centrada en plataformes web, i la segona, en aplicacions d’escriptori, com el Microsoft Office; una està enfocada al client empresarial, i l’altra, al particular; una s’ha basat en vendes per subscripció, i l’altra, en llicències perpètues.

Quan l’estiu del 2016 els propietaris de Maths for More es van assabentar que Design Science estava en venda van voler adquirir-la. Tot i que la seva facturació era inferior (1,1 milions respecte als 1,6 milions de l’empresa americana), es van adonar que la diferència de vendes es tancaria aquest any. “El món web -el fort de Maths for More- havia guanyat força i ara els podíem comprar. Per a nosaltres, Design Science serà una punta de llança per entrar a l’Amèrica del Nord, tot i que des d’allà ja ens venia el 45% de la facturació”, explicava ahir el cofundador i conseller delegat de l’empresa catalana, Ramon Eixarch, que vol posar en valor el mailing -un milió d’adreces de correu electrònic- de la seva nova propietat.

Eixarch, que va cofundar l’empresa el 1999, va evitar revelar la xifra de la compravenda. Assessorats per Crea Inversión, els actuals propietaris hauran de diluir la seva participació a Maths for More per donar cabuda al fons de capital risc Inveready, que tindrà menys d’un terç del capital de la nova companyia.

stats