Economia 05/03/2012

Mena admet que si no aconsegueix reduir la taxa d'atur a Catalunya per sota del 10% haurà “fracassat”

En declaracions a 'Els matins' de TV3, el conseller d'Empresa i Ocupació supedita el reforç de les polítiques d'ocupació al fet que el govern espanyol distribueixi els diners de la "caixa comuna"

Ara
1 min
Francesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació

BarcelonaQuatre dies després de conèixer-se l'increment per setè mes consecutiu de la xifra d'aturats tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat, el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, admet en declaracions a 'Els matins' de TV3 que haurà "fracassat" si no aconsegueix reduir la taxa d'atur a Catalunya per sota del 10%. "Ens haurem de fer moltes preguntes", ha assegurat Mena. No obstant això, el titular d'Empresa i Ocupació supedita el reforç de les polítiques d'ocupació al fet que el govern espanyol distribueixi els diners de la "caixa comuna". "Els estem pressionant perquè s'apressin a fer-ho", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'atur registrat a Catalunya durant el mes de febrer ha arribat a les 641.948 persones, segons dades del ministeri de Treball fetes públiques divendres passat. Això suposa un augment de 8.738 persones (un 1,38%) respecte al gener. Amb relació a ara fa un any, l'increment és del 6,53% i hi ha 39.337 persones més que busquen feina.

Francesc Xavier Mena emmarca part d'aquest registre negatiu d'ocupació a l'estancament europeu, que ha afectat "de ple" la nostra competitivitat, i subratlla que l'atur "no" són només xifres: "Cal tenir en compte els ERO temporals i les prejubilacions, que també consten a les llistes d'atur".

El titular d'Empresa i Ocupació s'ha mostrat escèptic que la reforma laboral impulsada pel govern espanyol creï llocs de treball. Segons el conseller, malgrat que el text pretén penalitzar l'absentisme laboral, es corre el risc de "castigar" les persones que pateixin un any "difícil" en termes de salut.

stats