Economia 30/07/2019

Francisco González, expresident del BBVA, qualifica la seva gestió d'"irreprotxable"

L'exbanquer atribueix a "actuacions individuals" l'escàndol per l'espionatge de Villarejo

2 min
Francisco González, expresident del BBVA.

L'expresident del BBVA Francisco González ha qualificat aquest dimarts que la seva gestió al capdavant del banc va ser "irreprotxable" i que, des que es va obrir la investigació judicial pels seus contractes amb l'excomissari José Villarejo, s'ha mostrat "màximament interessat a col·laborar amb la justícia, amb la màxima transparència i objectivitat". González defensa la seva etapa com a president del BBVA després que l'Audiència Nacional decidís imputar l'entitat pels delictes de suborn, revelació de secrets i corrupció en els negocis pels espionatges contra la constructora Sacyr.

González, que va ser president del banc durant més de vint anys, ha declarat que creu que és molt important afrontar la investigació judicial "amb total transparència". L'exbanquer ha explicat que durant la seva etapa al BBVA va treballar "sota uns estrictes estàndards de conducta" i que es va actuar "dins de l'estricta legalitat per defensar els interessos del banc". Tot i això, González ha assenyalat que cal determinar si va haver-hi "possibles actuacions individuals de caràcter irregular".

L'expresident de l'entitat ha destacat, a més, que, després que es vinculés al BBVA amb l'empresa Cenyt –propietat de l'excomissari Villarejo–, va impulsar una investigació interna al banc. Un cop va abandonar el BBVA, el nou president del banc, Carlos Torres, va ampliar la investigació interna.

Relleu a l'àrea de control intern

Un dia després de la imputació, el BBVA ha anunciat la sortida d'Eduardo Arbizu del capdavant de l'àrea de regulació i control intern, segons ha informat 'Expansión'. Arbizu serà substituït per Ana Fernández, fins ara directora de riscos no financers i vinculada des de fa 25 anys a l'entitat.

Pel que fa als treballadors, els sindicats del BBVA han mostrat la seva preocupació per l'impacte que pugui tenir la imputació en la reputació de l'entitat. Tant la UGT com CCOO han explicat que el banc no ha contactat amb els representants sindicals per explicar la imputació ni els avenços en la investigació interna.

stats