Salaris
Economia 15/02/2023

Garamendi, sobre el seu sou: “És com quan hi ha una violació i diuen que la noia duia minifaldilla”

El president de la CEOE defensa la seva retribució, de 400.000 euros, aprovada per consens

ARA
2 min
Antonio Garamendi celebrant la reelecció a la presidència de la CEOE.

El president de la CEOE Antonio Garamendi, el gran detractor de la pujada del salari mínim, passarà a cobrar 400.000 euros l'any com a president de la patronal, i això va fer esclatar la polèmica dijous de la setmana passada. El salari és el resultat de la modificació contractual entre Garamendi i l'entitat que presideix: abans era autònom, i ara és un alt directiu. El resultat del canvi de contracte és que passa de cobrar 350.000 euros a 400.000. Aquest dimecres ha defensat el seu salari, i ho ha fet amb una comparació sobre les violacions de dones amb minifaldilla.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Més enllà d'un augment salarial substancial, el que va provocar més controvèrsia va ser que Garamendi s'hagués significat per ser la figura del món econòmic que més havia atacat la pretensió –ja aprovada– del govern espanyol d'augmentar el salari mínim fins als 1.080 euros. La polèmica va desfermar-se a les xarxes i va arribar fins al govern: fins i tot Pedro Sánchez i la ministra de Treball, Yolanda Díaz, van criticar l'augment. Entre la patronal, la primera veu discordant va arribar dimarts, quan el president de la Confederació d'Empresaris de Pontevedra, Jorge Cebreiros, va qualificar el nou sou dient que era "poc sensible".

Aquest dimecres Garamendi ha parlat per primer cop en públic des de l'inici de la polèmica. En una entrevista a Antena 3 ha qualificat de fals l'augment de 50.000 euros i ha dit que en realitat ha estat d'un 3%, "exactament el mateix que la resta de la plantilla de la CEOE". Garamendi ha dit que la CEOE és una entitat privada que té llibertat per fixar els salaris dels seus membres, i que en el seu cas el nou salari es va pactar "per unanimitat dels seus membres, que no són ni quatre ni cinc, sinó 275".

Però lluny de fer disminuir la polèmica, la defensa de Garamendi ha obert un nou front, quan ha assegurat que "això és com quan hi ha una violació i diuen que la noia duia minifaldilla". "Estem vivint l'atac constant a un empresari o a un altre i aquesta vegada m'ha tocat a mi. Això no té res a veure amb parlar del salari mínim o del que vulguem. Jo continuaré parlant del que hagi de parlar", ha dit el cap de la CEOE.

stats