Economia 27/09/2017

Tres empreses presenten ofertes per comprar els actius de Gas Natural a Itàlia

Són les italianes 2i Rete Gas i Italgas i el fons americà Squared Capital, segons Europa Press

Ara
1 min
Seu central de Gas Natural Fenosa, a Barcelona

BarcelonaGas Natural Fenosa, que al mes de juny va obrir un procés per estudiar què faria amb el seu negoci a Itàlia, ja compta amb tres potencials compradors. Es tracta de les italianes 2i Rete Gas i Italgas i del fons americà Squared Capital. De fet, Italgas ja va anunciar a principis de setembre que presentaria una oferta vinculant pels actius de l'empresa catalana, com va avançar Europa Press.

Ara, Gas Natural té sobre la taula tres ofertes formals. No obstant, aquest nombre pot ampliar-se, perquè el procés per presentar propostes segueix obert. A part dels esmentats, altres grups energètics i fons d'inversió també han mostrat interès pels actius de Gas Natural al país transalpí. Es tracta de companyies com la francesa Engie, Green Network o diferents fonts d'inversió situats a la Xina i al Japó.

Fonts de l'empresa dirigida per Rafael Villaseca asseguren que l'energètica va contractar la consultora Rothschild per estudiar les possibilitats de desfer-se dels seus actius a Itàlia i treure'n el màxim rendiment.

Una operació de 900 milions d'euros

Segons un informe del estatunidenc Citibank, els actius de Gas Natural a Itàlia estarien valorats en 900 milions d'euros, i la seva venda generaria uns beneficis de 350 milions d'euros. Aquesta operació es deu al context en el qual es troba el sector energètic italià, en ple procés de reordenació i consolidació. Ara mateix, el país compta amb unes 6.500 concessions de distribució de gas i vora 260 operadors diferents, unes xifres que vol reduir a 177 concessions –cadascuna gestionada per una sola empresa.

Gas Natural Fenosa compta actualment amb més de 7.300 quilòmetres de xarxa i amb més de 460.000 clients particulars, la majoria, residents al sud del país.

stats