Economia 06/08/2015

Els preus de la gasolina i del gasoil se situen en mínims de l'estiu

Omplir el dipòsit és 10 euros més barat que fa un any

Europa Press
2 min
Els carburants i els combustibles han tornat a liderar les pujades de preus.

MadridEls preus de la gasolina i del gasoil han caigut un 5% en el darrer mes i s'han situat aquesta setmana, després abaratir-se un 1,75% i un 1,58%, respectivament, en els seus mínims en el que va d'estiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En concret, el preu del litre de gasolina s'ha situat aquesta setmana en els 1,284 euros després d'encadenar el seu tercer descens consecutiu, amb el que ha registrat un abaratiment del 3% des de principis de juliol, segons dades recollides per Europa Press a partir del Butlletí Petrolier de la Unió Europea.

Per la seva banda, el preu del litre de gasoil costa actualment 1,119 euros i encadena deu setmanes de tendència a la baixa sense registrar un increment en el seu preu. Aquest carburant, consumit pel 80% del parc automobilístic, costa actualment un 4,9% més barat que a principis de juliol.

Respecte a fa un any, el preu de la gasolina és un 8,6% més barat, mentre que en el cas del gasoil l'abaratiment arriba fins al 14,9%.

Aquesta caiguda en les últimes setmanes en els preus dels combustibles coincideix amb la tendència a la baixa en el preu del cru, que aquesta setmana en el cas del barril de Brent, de referència a Europa, s'ha tornat a situar per sota dels 50 dòlars. D'aquesta manera, el seu preu s'acosta al mínim de 46 dòlars que va marcar a principis d'any.

Amb els preus actuals, l'ompliment d'un dipòsit mitjà de gasolina de 55 litres costa 70,6 euros, 6,6 euros menys que fa un any, mentre que en el cas del gasoil el cost ascendeix a 61,5 euros, 10,7 euros menys que en la mateixa setmana de 2014.

Els carburants costen a l'Estat menys que la mitjana de la UE, on el preu de venda al públic del litre de gasolina se situa en 1,474 euros i en 1,473 euros a la zona euro. Per la seva banda, el litre de gasoil costa 1,242 euros de mitjana a la UE i 1,195 euros a l'eurozona.

El menor nivell de preus finals pel que fa als països de l'entorn es deu al fet que a l'Estat, malgrat les pujades de l'IVA, els majors impostos i els nous gravàmens al biodièsel, segueix comptant amb una menor pressió fiscal.

stats