Economia 14/11/2017

L'empresa xinesa Geely compra una 'start-up' americana per crear el seu primer cotxe volador

Geely vol llançar el seu primer vehicle d'aquest tipus al mercat nord-americà l'any 2019

Ara
1 min
El darrer model de Terrafugia, batejat amb el nom de TF-X.

BarcelonaLa companyia automobilística xinesa Geely va anunciar dilluns passat la compra de l'empresa nord-americana Terrafugia, una empresa fundada per cinc estudiants de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) l'any 2006. Aquesta 'start-up' americana ja va llançar el 2012 el seu primer cotxe volador, anomenat Transició i valorat llavors en 279.000 dòlars (vora 238.000 euros actuals).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'objectiu de Geely (empresa propietària de marques com Volvo o Lotus) consisteix a dissenyar el seu primer cotxe volador, que estarà disponible al mercat nord americà el 2019. Geely va anunciar que ja compta amb tots els permisos necessaris per tancar l'adquisició, tal com va informar a través d'un comunicat, però no va especificar la quantitat de l'operació.

Durant l'últim trimestre, Geely ja ha anat dotant Terrafugia de la tecnologia i el personal per assolir els objectius marcats. Segons informa Efe, el nombre d'enginyers de la 'start-up' americana s'ha triplicat en els últims tres mesos. D'altra banda, Terrafugia també disposa del centre d'innovació de Geely, situat a Hangzhou (a l'est de la Xina).

No obstant això, les regulacions que existeixen a la Xina impedeixen que aquest vehicle es pugui comercialitzar al país asiàtic (les lleis sobre els vols de baixa altura al país són molt restrictives). És per això que Geely vol apostar per altres mercats com l'americà, amb una legislació més laxa en aquesta matèria.

Geely és una empresa que té més de 60.000 treballadors a escala mundial i va vendre 1,3 milions de vehicles l'any passat, dels quals 530.000 són de la marca Volvo.

stats