Economia 17/09/2014

La Generalitat concedeix un crèdit de 8 milions a Panrico

L'ICF autoritza un préstec al fabricant de brioixeria després de la retallada de plantilla i de la llarga vaga de 8 mesos a Santa Perpètua de Mogoda

Ara
1 min
BLOQUEIG  Els empleats de la fàbrica catalana fan torns concentrats a les portes de les instal·lacions per impedir-ne l'accés i es neguen a desconvocar la vaga fins que no cobrin el 100% del setembre i l'empresa retiri el pre concurs de creditors.

BarcelonaL'Institut Català de Finances (ICF), dependent de la Generalitat, ha concedit un crèdit de 8 milions d'euros a Panrico, segons han avançat aquest dimecres els diaris 'Expansión' i 'El País'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El crèdit, en condicions de mercat, arriba després del procés de reestructuració de la companyia, que ha prescindit de més de 700 empleats a tot Espanya, i del llarg conflicte a la fàbrica de Donuts de Santa Perpètua de Mogoda, una de les que ha sortit més malparada de la retallada i que va mantenir una vaga de 8 mesos.

Fonts de l'empresa han confirmat a l'ARA que el préstec forma part del "retorn a la normalitat" de Panrico i, en concret, de la fàbrica catalana. Els empleats que han quedat a Santa Perpètua (una vuitantena) estan afectats per un ERO temporal d'un any, el temps màxim que Panrico calcula que necessitarà per adequar les instal·lacions i posar-les de nou en marxa després de la vaga.

Segons Panrico, el crèdit de l'ICF se suma a altres que la companyia ha captat d'entitats financeres privades.

stats