Economia 10/06/2014

La Generalitat sanciona l'apli de taxistes amateurs Uber i multarà amb fins a 6.000 euros els conductors

El Govern reclama a l'empresa que cessi immediatament l'activitat. També precintarà els vehicles il·legals

D.s.u.
2 min

BarcelonaLa Generalitat ha anunciat aquest dimarts que iniciarà un procediment sancionador contra l'empresa de taxistes amateurs Uber, després de concloure que els serveis que ofereix infringeixen la normativa. L'executiu va obrir un expedient informatiu a la companyia nord-americana a l'abril i, dos mesos després, un cop constatades les irregularitats, començarà a imposar multes.

Aquestes sancions seran de fins a 6.000 euros per a cadascun dels conductors que ofereixin els seus serveis a través d'Uber sense llicència. A més, se'ls precintarà el vehicle. Pel que fa a la companyia, també se li imposa una multa de fins a 6.000 euros i se li exigeix que cessi immediatament la seva activitat.

Segons ha informat l'executiu en un comunicat, el departament de Territori ha conclòs que els conductors d'Uber infringeixen la normativa vigent en matèria de transports de viatgers perquè no tenen l'autorització de cap administració. En el cas de la plataforma, que s'endú una comissió del 20% de cada viatge, consideren que infringeix la llei per oferir aquests serveis.

Uber porta dos mesos a Barcelona, i ja ha aixecat la ira del sector del taxi, que demà ha convocat mobilitzacions. És una aplicació de mòbil que es poden descarregar els conductors interessats a treure's un sobresou, que fan de taxistes durant unes hores a la setmana. L'usuari final es descarrega l'aplicació i pot acordar amb el conductor un viatge, a un preu que marca el quilometratge i els minuts, i que, segons els seus impulsors, és lleugerament més barat que un taxi convencional.

El ministeri de Foment també ha anunciat sancions contra els conductors i els usuaris finals d'Uber.

#ARAopines

Què penseu d'aquesta decisió de l'administració, tant l'estatal com la catalana, de frenar aquest nou sistema de contractació de serveis amb sancions? ENTRA AQUÍ I DEIXA LA TEVA OPINIÓ #ARAopines

stats