Tecnologia
Economia 21/01/2022

Glovo acumula més de 300 causes obertes arreu del món

La companyia ha mantingut més de 170 litigis amb repartidors només a Espanya, segons avança 'La Vanguardia'

ARA
1 min
Un repartidor de Glovo circulant per Barcelona.

BarcelonaLa plataforma de repartiment a domicili Glovo acumula més de 300 causes obertes arreu del món, entre demandes pel seu model laboral i altres fronts com la vulneració dels drets de protecció de dades o les pràctiques contra la lliure competència. Segons ha avançat aquest divendres La Vanguardia, l'acord de compravenda d'accions signat amb Delivery Hero i una vintena d'inversors revela quina és la quantitat total de denúncies i enfrontaments legals que tenen a la companyia catalana com a protagonista.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'acord amb el document que esmenta la publicació, l'empresa ha afrontat 172 causes judicials a Espanya només pel que fa a la laboralitat dels seus repartidors. A més, també recull les 54 actes de la Inspecció de Treball i les 28 inspeccions que ha rebut en els seus sis anys d'història. D'altra banda, el contracte recorda que la companyia va ser investigada per l'Autoritat Espanyola de Protecció de Dades per vulnerar la intimitat dels riders.

Més enllà de les fronteres espanyoles, La Vanguardia apunta que Glovo ha mantingut enfrontaments judicials amb missatgers o ha rebut queixes per les autoritats en països com Itàlia, Portugal, l'Argentina, el Brasil, Sèrbia, Polònia, Cròacia o la Costa d'Ivori. Contactada de l'ARA, la companyia no ha valorat la publicació del document perquè es tracta d'un contracte amb una clàusula de confidencialitat.

stats