Transports

El govern espanyol anuncia un pla d'acció "immediat" per millorar el servei de Rodalies

Preveu reforçar la sensació de seguretat, el servei i l'atenció als usuaris

2 min
Imatge d’arxiu d’un tren de Rodalies, un del temes principals per al Govern.

BarcelonaEl govern espanyol posarà en marxa un "pla d'acció immediata" per millorar Rodalies que es durà a terme fins a l'estiu. L'anunci l'ha fet la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en un acte sobre mobilitat i habitatge aquest matí al Cercle d'Economia de Barcelona. Concretament, la ministra ha anunciat que el pla es desplegarà amb un "horitzó temporal des d'aquest mateix mes de novembre fins a l'estiu del 2022".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sánchez ha detallat que el pla preveu millores en el servei, la seguretat i l'accessibilitat a Rodalies. Entre les millores hi ha la instal·lació de lectors de codis als torns d'accés en 66 estacions i adjudicar "abans que s'acabi l'any" la renovació integral i d'ascensors i escales mecàniques a les estacions de Rubí, Sant Cugat, les Franqueses - Granollers Nord, Montgat, Motngat Nord i Pineda de Mar.

"Posem la digitalització al servei de les persones, amb millores al servei d'informació al viatge, facilitant la intermodalitat amb accessos directes des de l'app de Rodalies a les webs que gestionen pàrquings de bicicletes i Parks&ride", ha assegurat la ministra. Pel que fa als trens, es vol "avançar en la digitalització a bord amb nous equips de venda, informació comercial i d'horaris en temps reals", i per reforçar la seguretat, s'instal·larà un sistema intel·ligent de gestió d'imatges.

La ministra també ha avançat la renovació integral de la catenàries entre Maçanet i Caldes de Malavella per "augmentar la fiabilitat d'un tram molt congestionat", els treballs previs per la duplicació de la R3 entre Parets del Vallès i la Garriga, així com la posada en servei de l'estació de Sant Andreu Comtal, que "estem renovant".

A banda aquestes millores, la ministra ha deixat clar que el govern espanyol no abandona el projecte l'ampliació de l'aeroport del Prat, però ha afegit que sense el suport del Govern "no es pot avançar".

stats