Economia 17/04/2015

El govern espanyol aprova la llista de morosos

Els contribuents deutors amb Hisenda amb data de 31 de juliol del 2015 figuraran en un document que es publicarà l'últim semestre de l'any

Ara
1 min
AGÈNCIA TRIBUTÀRIA 
 Uns contribuents esperen complir amb els seus deures impositius el primer dia de la campanya de la renda de l'any passat.

MadridLa nova llei general tributària, presentada aquest divendres en el consell de ministres, inclou la publicació d'una llista de morosos. El document, que es publicarà el quart trimestre de l'any, no inclourà els contribuents que hagin sol·licitat l'ajornament o la suspensió dels deutes, segons ha informat al final de la reunió el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Apareixeran a la llista les persones que tinguin deutes amb Hisenda amb data de 31 de juliol del 2015. A partir de llavors, cada primer semestre de l'any es publicarà un llistat amb els contribuents deutors el 31 de desembre de l'any anterior. Abans de figurar a la llista tindran un tràmit d'al·legacions i podran impugnar la decisió d'aparèixer-hi per la via del recurs contenciós administratiu.

El govern central ha aprovat també aquest divendres una llei orgànica per publicar les sentències fermes per delictes contra la hisenda pública, si bé només se'n publicaran els "aspectes estructuralment necessaris" per garantir els drets a l'honor i la intimitat dels ciutadans. D'altra banda, l'executiu de Mariano Rajoy ha aprovat ampliar el termini de les inspeccions tributàries des dels actuals 12 mesos prorrogables a 12 més fins a un període més ampli, de 18 mesos.

stats