Publicitat
Publicitat

El govern espanyol assegura que hi ha marge per abaixar més impostos

El secretari d'estat de Pressupostos diu a 'Expansión' que Hisenda prepara "esforços addicionals" per reduir la pressió sobre empreses, famílies i inversors

El secretari d'estat de Pressupostos i Despesa, Alberto Nadal, assegura que actualment "hi ha marge per a més rebaixes d'impostos que impulsin l'economia". Nadal ho diu aquest dilluns en una entrevista a 'Expansión' en què també remarca que Hisenda està projectant "esforços addicionals per reduir la pressió sobre els que creen ocupació, les famílies, les empreses, els que inverteixen i els que estalvien".

Segons Nadal les noves baixades d'impostos podrien arribar durant l'any que ve, "sempre que s'aconsegueixin els objectius". El govern espanyol està a l'espera que el Senat aprovi els pressupostos del 2017 l'última setmana de juny i espera poder-ho fer sense cap esmena, segons explica Nadal. Ciutadans havia sol·licitat un miler més d'efectius a l'Agència Tributària, però Nadal especifica a l'entrevista que Hisenda té prevista una dotació de 100 milions d'euros més que espera executar a partir del 2018.

El secretari d'estat de Pressupostos també concreta que el govern espanyol preveu revisar a l'alça les dades de creixement al juliol: "Amb la recaptació que portem, estem treballant amb una previsió [de creixement del PIB] del 3,1%", explica Nadal, que també remarca que el dèficit es quedarà a la mateixa xifra, el 3,1%, aquest 2017, molt pròxim a l'objectiu de Brussel·les per a aquest any, que és del 3%. En canvi, Nadal no ha concretat quin serà el sostre de la despesa; només ha matisat que tindrà "un creixement moderat", és a dir, que "no serà restrictiu però sí compatible amb l'objectiu de dèficit".

Pel que fa al finançament de les comunitats, Nadal assegura que la despesa augmentarà a mesura que també augmentin els ingressos per recaptació. "Per al 2018 esperem un increment d'ingressos important i segueixen actuant els paràmetres del sistema de finançament econòmic; els recursos addicionals amb els quals comptarem seran importants", ha dit Nadal, tot i que no ha concretat quins. El secretari d'estat de Pressupostos també assegura que el govern espanyol "posarà tot per la seva part" en la negociació.

2018 anàlisi

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT