Economia 15/06/2018

El govern espanyol dona un altre crèdit de 7.500 M€ a la Seguretat Social per pagar l'extra dels pensionistes

S'evita acabar de buidar la guardiola, com ja preveien els pressupostos de Montoro

Júlia Manresa
1 min
La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio.

MadridCom ja preveien els pressupostos del 2017, el govern espanyol del PSOE ha autoritzat aquest divendres l'ús de 7.500 milions d'euros del crèdit de més de 10.000 milions per fer front al pagament de la paga extra dels pensionistes d'aquest juny. L'exministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va aprovar aquests crèdits després que el fons de reserva de la Seguretat Social quedés gairebé esgotat. I, tal com ha anunciat aquest divendres la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, avui s'ha autoritzat l'ús d'aquests 7.500 milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Precisament aquest divendres el Banc d'Espanya ha fet públic que el deute de la Seguretat Social es va disparar en 10.000 milions el primer trimestre de l'any a causa d'aquest préstec. Van ser els pressupostos del 2017 els que primer van preveure aquest préstec per fer front a les pagues extres dels pensionistes.

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ja ha dit que el problema de la Seguretat Social és d'ingressos i que cal buscar alternatives, com ara la creació de nous impostos (el PSOE va proposar un impost a la banca) o descarregar la Seguretat Social de pagaments com el de la tarifa plana dels autònoms o les bonificacions a la contractació indefinida.

De fet, aquest ministeri ha nomenat aquest divendres Octavio Granado com a secretari d'estat de la Seguretat Social. Granado ja havia ocupat aquest càrrec amb el president José Luis Rodríguez Zapatero entre el 2004 i el 2011. S'ha manifestat diverses vegades en contra del 'buidatge' de la guardiola de les pensions i ara haurà de tornar a afrontar la gestió de la Seguretat Social.

stats