Economia 09/03/2018

El govern espanyol autoritza el retorn de la paga extra als funcionaris catalans

El pagament d'aquesta part de l'extraordinària suposa un desemborsament de 136 milions d'euros

Ara
1 min
Els funcionaris ja han estat protagonistes de moltes protestes contra les retallades. El Govern va aprovar ahir el pla d'ajust de la funció pública a dos dies de la vaga.

BarcelonaEl consell de ministres ha aprovat aquest divendres un projecte de decret llei per a la recuperació de l'última cinquena part de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre del 2012 del personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya. Aquest és el tercer pagament que es fa d'aquesta retribució retallada, amb el qual es dona per completat el retorn.

Ho ha explicat en roda de premsa el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que ha detallat que l'acord servirà perquè aquests treballadors rebin, en un sol pagament, la quantitat equivalent al 20,77% de l'import que van deixar de percebre per les retallades.

Segons el govern espanyol, aquesta mesura afectarà més de 200.000 funcionaris i empleats públics, i es destinaran 136 milions d'euros per fer-la efectiva. Millo també ha explicat que era una mesura inajornable per "compensar l'esforç sostingut dels treballadors públics" que van veure reduïdes les seves retribucions.

El consell de ministres també ha tramitat el cessament de la directora general de Funció Pública de la conselleria de Governació de la Generalitat, Susana Bouis, i ha aclarit que s'ha fet per "petició pròpia" de la interessada, al mateix temps que li han agraït els serveis prestats.

Tant una mesura com l'altra s'han pres en el marc de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, tal com ha recordat Millo. Aquest article manté intervinguda la Generalitat des que el 27 d'octubre de l'any passat el Parlament va declarar la República.

stats