Economia 14/06/2016

El Govern respon a Foment que té 220 possibles inversions sobre la taula

El conseller d'Empresa rebat la patronal catalana, que alerta que el sobiranisme provoca deslocalitzacions i paràlisi de projectes

Elena Freixa
1 min
Jordi Baiget formarà part del govern de Carles Puigdemont / ARA

BarcelonaLa Generalitat té damunt la taula 220 projectes d'empreses que han manifestat interès a invertir a Catalunya. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha respost amb aquesta dada a la patronal Foment del Treball, que va culpar aquest dilluns el procés sobiranista de paralitzar inversions i provocar deslocalitzacions empresarials.

Baiget ha assegurat que totes les dades indiquen que no hi ha fuita empresarial i que Catalunya manté el seu atractiu de cara a l'exterior. El conseller ha contradit el president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, que culpa l'independentisme d'aturar les inversions.

No només les dades del Govern diuen que la inversió empresarial és viva a Catalunya, sinó també les del mateix ministeri d'Economia, ha recordat Baiget. Segons aquest registre, el 2015 va ser el segon millor any de la història en atracció de capital estranger, amb un increment del 58%.

El responsable d'Empresa del Govern ha reconegut que hi ha empreses que han traslladat la seu per motius fiscals cap a altres indrets fora de Catalunya, com per exemple a Madrid. "N'hi va haver 800 que van marxar per motius fiscals, però a Madrid la fuga va ser de 1.035", ha subratllat Baiget.

En aquests casos, ha afegit, es tracta d'un canvi de seu fiscal que no suposa "ni pèrdua de treballadors ni d'activitat industrial, que a Catalunya es manté".

stats