Economia 06/07/2015

El 'corralito' a Grècia durarà almenys fins dijous

El nou ministre de Finances diu que negociarà amb la 'troica' en favor dels que "pitjor ho estan passant"

Reuters
2 min
Un home treu diners en un caixer avui mentre la policia vigila la zona durant una manifestació del partit d'extrema esquerra ANT.AR.SY.A / EFE

AtenesEl 'corralito' a Grècia es mantindrà almenys fins aquest proper dijous, segons informen mitjans grecs de fonts del govern del país. La situació s'examinarà de nou el dimecres per decidir els propers passos a adoptar.

La setmana passada, l'executiu d'Alexis Tsipras va imposar el control de capitals i va ordenar el tancament dels bancs després que el Banc Central Europeu (BCE) congelés el programa de liquiditat, en interrompre's les converses entre Atenes i els creditors i convocar-se el referèndum.

El decret expira aquest dilluns, però està previst que després de la trobada entre el viceministre de Finances, Dimitris Mardas, i els directors dels bancs grecs, es publiqui un nou decret sobre restriccions bancàries que substitueixi el que ha estat en vigor durant els últims vuit dies.

Segons les citades fonts, continuarà el tancament de bancs i la limitació de retirada de diners en efectiu a través dels caixers automàtics es manté en 60 euros diaris.

A més de les limitacions a la retirada d'efectiu, el control de capitals durant aquesta setmana prohibia totes les transaccions de diners a l'estranger amb excepció dels pagaments per les importacions de productes de primera necessitat.

Per la seva banda, el nou ministre de Finances grec, Euclidis Tsakalotos, ha comparegut per dir que pensa negociar amb la 'troica' en favor "dels que pitjor ho estan passant".

"La nostra intenció és continuar la negociació per aconseguir alguna cosa millor per a la gent que més ha patit, treballem per ells", ha dit Tsakalotos en roda de premsa amb el seu predecesor, Iannis Varufakis.

Nuestra intención es continuar la negociación para conseguir algo mejor para la gente que más ha sufrido, trabajamos para ellos", dijo Tsakalotos tras asumir el cargo en una rueda de prensa conjunta con su predecesor, Yanis Varufakis.

stats