Economia 05/07/2017

Grifols compra el 44% d'una farmacèutica americana per 30,8 milions d'euros

L'operació s'ha articulat articulat a través de GIANT, la filial on s'agrupen totes les inversions en R+D de Grifols

Ara
1 min
L’actual president, Víctor Grífols, deixarà pas aquest any al seu germà Raimon i al seu fill Víctor al capdavant de l’empresa.

BarcelonaLa multinacional catalana Grifols ha adquirit aquest dimecres el 44% de la biofarmacèutica nord-americana GigaGen per 30,8 milions d'euros (35 milions de dòlars). GigaGen és una empresa amb seu a San Francisco especialitzada en el descobriment i el desenvolupament preclínic de medicaments bioterapèutics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Grifols ha tancat l'operació a través de Grifols Innovation and New Technologies Limited (GIANT), la filial on s'agrupen totes les inversions en R+D del grup. Amb aquesta operació, Grifols reforça la seva cartera de projectes en recerca i desenvolupament que tenen "un alt potencial de generar valor afegit", ha assegurat l'empresa en un comunicat.

A més de l'adquisició, la farmacèutica catalana aportarà 13,2 milions d'euros (15 milions de dòlars) a GigaGen per fomentar el desenvolupament de teràpies per al tractament de diverses malalties.

Víctor Grífols: sang, geni, èxitAquesta última adquisició segueix la línia de l'últim any pel que fa a la inversió. Al llarg del 2016, Grifols va invertir 294 milions d'euros en operacions internes i externes. Enguany l'empresa també ha adquirit participacions en altres companyies del sector. Sense anar més lluny, a principi d'aquest any ja va comprar el 49% d'una altra companyia californiana per 48 milions d'euros.

Amb seu a Barcelona, Grifols té presència en més de cent països. Les seves vendes l'any 2016 van superar els 4.000 milions d'euros i el seu benefici operatiu va ser de 545 milions. La firma disposa actualment d'una plantilla aproximada de 15.000 treballadors.

stats