Economia 25/05/2017

De Guindos vincula l'independentisme al populisme

"Ningú li dona la més mínima possibilitat a la independència", ha afirmat el ministre

àlex Font Manté
1 min
De Guindos, en companyia de Brugera en la inauguració de les jornades del Cercle d'Economia.

SitgesEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha vinculat l'independentisme al populisme en assegurar que comparteixen les mateixes característiques bàsiques: "La creació d'un enemic extern i les receptes màgiques". Així ho ha assegurat durant la seva participació a la trobada anual que el Cercle d'Economia celebra anualment a Sitges.

Puigdemont repta Rajoy a presentar una proposta per a Catalunya

"El populisme sempre utilitza dues palanques", havia explicat prèviament. "La primera és culpar de tot un enemic exterior, i la segona, proposar receptes que sempre són màgiques, senzilles, però falses". Ho explicava en referència a la situació d'Europa, però més endavant ha recordat aquesta idea per referir-se a l'independentisme.

"Ningú li dona la més mínima possibilitat a la independència", ha dit De Guindos. El ministre sempre ha sostingut que el procés no està tenint impacte en l'economia catalana perquè ningú es creu que acabi succeint, i avui ha insistit en aquesta línia. "La independència tindria un impacte extremadament negatiu que el govern d'Espanya no permetrà", ha afirmat tot seguit.

"El populisme –ha insistit– proposa les seves receptes màgiques, però després es posa de manifest que les coses no eren com semblava i això deriva en melancolia i empobriment", ha sentenciat el ministre.

stats