Economia 07/06/2018

El preu de l'habitatge lliure a Catalunya va créixer un 8,6% en el primer trimestre del 2018

És la segona comunitat d'Espanya on l'increment és més pronunciat, només per darrere de Madrid

Albert Cadanet
2 min
El preu dels pisos creix a Catalunya per sobre de la mitjana estatal

BarcelonaEl preu de l'habitatge lliure a Espanya segueix augmentant i ja acumula nou trimestres consecutius amb pujades. Catalunya no és una excepció i, de fet, és una de les comunitats on aquest increment ha sigut més pronunciat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el preu de l'habitatge lliure a Catalunya durant el primer trimestre d'aquest any va créixer un 8,6% respecte al mateix període de l'exercici anterior. Catalunya és la segona comunitat de l'Estat on l'increment és més pronunciat, només per darrere de la Comunitat de Madrid, on l'augment ha sigut del 10,2%.

Per Òscar Gorgues, gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, "Catalunya és un dels mercats immobiliaris més sòlids de l'Estat". És per això que aconsegueix atraure inversors "veuen un potencial" per tancar operacions al territori, ha indicat Gorgues. A banda, la millora de les expectatives econòmiques també ha comportat que la gent torni a entrar al mercat de compra d'habitatges. De fet, en comparar les dades catalanes amb les de la resta d'Espanya, la crescuda en el preu de l'habitatge es situa dos punts i mig per sobre la mitjana estatal.

La tendència de l'encariment de l'habitatge, a més, es manté aquest 2018. Segons el mateix document aportat per l'Institut Nacional d'Estadística, el preu de l'habitatge lliure al país des de principis de gener fins a finals de març ja ha patit un increment de l'1,4%. De fet, des de la Cambra de la Propietat Urbana creuen que els preus encara tenen marge de creixement. Segons les dades de l'INE, si es prenen les dades precrisi com a referència, les llars son avui un 30% menys cares que abans. "Els preus seguiran a l'alça, però ho faran d'una forma moderada", ha apuntat Gorgues, i creu que les pujades s'estabilitzaran un cop es torni als nivells precrisi.

La pujada del preu dels pisos de segona mà s'accentua

L'estudi de l'INE també separa l'augment en els preus dels habitatges segons si son nous o de segona mà. Les dades, en aquest cas, només fan referència a la mitjana estatal. Pel que fa als habitatge nous, el preu aquest primer trimestre ha crescut un 5,7% respecte al primer trimestre de l'any anterior. La pujada és més accentuada en els habitatges de segona mà, on els preus intertrimestrals han augmentat un 6,3%.

stats