Economia 20/02/2019

Holaluz vol arribar a 800 M€ de facturació i mig milió de clients el 2021

L'elèctrica catalana vol arribar als 1.000 MW en PPA

Xavier Grau
2 min
Carlota Pi, presidenta i cofundadora d'Holaluz.

BarcelonaL'elèctrica catalana Holaluz vol arribar l'any 2021 a mig milió de clients i una facturació de 800 milions d'euros, segons ha explicat aquest dimecres la presidenta i cofundadora de la companyia, Carlota Pi. El 2018 l'empresa ha tancat l'exercici amb 180.000 clients, una facturació de 180 milions i un benefici net de 150.000 euros, tancant el seu segon exercici seguit amb guanys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per apuntalar el creixement, la companyia prepara una ronda de finançament en què espera captar entre 30 i 60 milions d'euros, tal com va avançar l'ARA, i que espera tancar en breu, segons ha explicat Carlota Pi, que ha indicat que possiblement serà un soci estranger amb vocació de permanència d'entre 5 i 7 anys.

Aquesta serà la segona ronda de finançament d'Holaluz en la seva història. A la primera, el 2016, va entrar amb 4 milions d'euros Axon Partners, que pensa mantenir-se en el capital malgrat la dilució que suposarà l'entrada d'un nou soci, segons Carlota Pi, que també ha matisat que el nou inversor no tindrà la majoria del capital, amb la qual cosa els socis fundadors mantindran el control de l'empresa.

Pi ha dit que la companyia ja genera prou recursos per poder mantenir el creixement actual, però l'accés a més finançament permetrà accelerar els plans. En aquest sentit, ha indicat que la companyia, des que va posar en marxa a l'octubre la seva tarifa plana, ha passat de créixer 300 clients nous al dia a créixer-ne 500.

Els altres focus de creixement de la companyia passen per la internacionalització i per la promoció de l'autoconsum. Quant a l'expansió internacional, Holaluz ha començat a captar clients a Portugal i està tramitant les llicències per comercialitzar energia a França i Itàlia.

Respecte a l'autoconsum, la companyia, que té l'exclusiva de la venda de bateries Tesla a Espanya, està promocionant les instal·lacions a casa dels seus clients. De moment, la companyia rep una mitjana de 150 peticions setmanals, que es tradueixen en un centenar de pressupostos i 10 instal·lacions reals. Amb l'impuls d'aquest negoci després de la supressió de l'anomenat 'impost al sol', Holaluz espera arribar a les 5.000 instal·lacions d'autoconsum a les cases dels seus clients el 2021.

Compra d'energia: 1.000 MW en PPA

Per abastir-se d'energia renovable Holaluz ha signat el 2018 els primers PPA (contractes a llarg termini per comprar a un preu fixat l'energia a un productor de renovables per vendre-la). Els contractes signats amb Raiola Future i EDF Solar sumen ja 140 megawatts (MW), i l'objectiu és arribar als 1.000 MW l'any 2021.

stats