TECNOLOGIA
Economia 13/06/2019

HP obre el centre 3D industrial més gran del món a Catalunya

La instal·lació es presenta també com un centre de recerca i desenvolupament (R+D) en tecnologia d’impressió, i tindrà un laboratori de 4.500 metres quadrats

Ara
2 min
Imatge general del nou centre d’investigació de 3D de HP a Sant Cugat del Vallès.

BarcelonaLa multinacional HP ha establert a Sant Cugat del Vallès el centre d’impressió 3D de plàstics i metall més gran del món, que l’empresa pretén convertir en un referent internacional per al sector i des del qual ampliarà la seva oferta de fabricació de peces industrials a gran escala.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La nova factoria funcionarà amb prop d’un centenar d’impressores industrials de grans dimensions i se situa a les instal·lacions de HP a Sant Cugat, on té també la seva base d’operacions mundial en impressió 3D. Amb una superfície total de més de 14.000 metres quadrats, entre espais de treball per a enginyers, sales de reunions, tallers i maquinària, la instal·lació es presenta també com un centre de recerca i desenvolupament (R+D) en tecnologia d’impressió, i tindrà un laboratori de 4.500 metres quadrats.

El nou centre es coordinarà amb altres instal·lacions i laboratoris dedicats a la impressió 3D i la fabricació digital que HP té, per exemple, als estats de Califòrnia, Oregon i Washington. L’obertura d’aquest centre, que coincideix amb el 80è aniversari de HP, és una mostra del “compromís” de l’empresa amb Espanya, un país que ha estat “clau” per al desenvolupament de la impressió 3D, ha explicat aquest dijous la presidenta de HP a Espanya i Portugal, Helena Herrero.

Atraure inversions

Herrero creu que gràcies al treball d’investigació i innovació tecnològica que es durà a terme en aquest centre s’atrauran inversions i nous talents que estimularan el creixement econòmic i la creació de llocs de treball. La multinacional de la impressió calcula atreure un volum de negoci que el 2019 arribarà als 12.400 milions d’euros, una xifra que augmentarà a uns 20.100 milions d’euros l’any 2022, amb un creixement estimat del 19%.

stats