Economia 07/11/2018

La banca espanyola creix a la borsa després de la decisió del Suprem

Entitats com el Sabadell obrien l'Íbex-35 amb pujades del 13%, però la situació s'ha estabilitzat

Ara
1 min
La borsa vol ser més flexible

BarcelonaLa borsa espanyola ha obert la sessió d'aquest dimecres amb un increment del 2,01%, l'endemà de la decisió del Tribunal Suprem sobre els impostos hipotecaris, que finalment hauran d'assumir els clients en lloc dels bancs, al contrari del que havia decidit la sala en un primer moment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Precisament, els guanys de l'Íbex-35 a primera hora del matí han estat impulsats pel repunt de les entitats financeres. El Banc Sabadell ha liderat les pujades a l'obertura, amb un increment del 13% en el valor de les accions, seguit de CaixaBank (6,17%), Bankia (5,58%), Bankinter (4,88%) i el Santander (3,84%). Tot i així, tant el banc que presideix Josep Oliu com la resta han suavitzat els guanys al llarg de la sessió. Quan el parquet ha tancat, CaixaBank s'ha erigit com l'entitat que més ha crescut a borsa, amb una pujada de les accions del 4,38%, seguit del Banc Sabadell, amb una variació del 2,5%. La resta de bancs del selectiu han tancat la sessió en números verds: Bankinter s'ha revalorat un 2,42%, el Santander un 2,41%, Bankia un 1,79% i el BBVA un 1,73%.

D'aquesta manera, els bancs posen la directa per recuperar els més de 5.000 milions d'euros de capitalització que van perdre als parquets després que el Suprem dictaminés fa dues setmanes que havien de fer-se càrrec dels impostos de formalització d'un préstec hipotecari.

stats