Economia 15/02/2016

L'Íbex recupera els 8.100 punts per mirar d'oblidar una setmana negra

La borsa espanyola comença la setmana amb un repunt del 3,2% i suma dues sessions consecutives a l'alça

Ara
2 min
Pantalles a la borsa de Barcelona / M.G.

BarcelonaL'Íbex-35 comença aquest dilluns amb optimisme per mirar de girar full dels mals resultats de la setmana passada. L'índex borsari espanyol ha tancat la sessió d'aquest dilluns amb una pujada del 3,26% que l'ha dut a cotitzar 8.179,20 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El selectiu madrileny iniciava la sessió aferrat a la cota psicològica dels 8.100 punts després d'haver-se desplomat un 6,8% durant la setmana passada, la pitjor des del desembre del 2014 i ha acabat la jornada acumulant una pujada de més del 5% en les dues últimes sessions.

La borsa espanyola ha reflectit la bonança que també ha imperat a mercats mundials com el Japó, on el Nikkei ha acabat la sessió amb una alça del 7,16%. A la Borsa de Xangai el descens ha estat lleu, del 0,63%, després d'una setmana que ha culminat amb la celebració de l'any nou xinès.

.¡En una jornada festiva als Estats Units pel 'Dia dels presidents, els principals parquets europeus han començat la setmana amb el mateix optmisme que l'Íbex. El DAX alemany ha recuperat un 2,67%; el CAC francès, un 3,01% i l'FTSE 100 de Londres un 2,04%. Arreu del Vell Continent els valors que més han pujat aquest dilluns han estat els bancaris. Val a dir, però, que l'ombra de dubtes sobre la solvència del Deutsche Bank continua estirant la seva cotització a la baixa, amb un descens del 0,3%,

Al mercat del deute, la prima de risc espanyola baixava fins als 146 punts bàsics, amb l'interès en l'1,7%.

El preu del cru, que havia començat la jornada a la baixa, ha acabat pujant lleugerament i el preu del barril Brent (de referència a l'Eurozona) s'ha col·locat als 34 dòlars, el de Texas, a 30 dòlars. La cotització de l'euroenfront del 'bitllet verd' es col·locava en 1,12 dòlars.

A l'Estat espanyol la banca no ha estat la protagonista de les majors pujades. El dilluns ha acabat amb tots els valors de l'Íbex-35 en verd i amb Acerinox, Arcelor Mittal i Sacyr al capdavant, amb increments superiors al 6%. (+4,05%).

stats