Economia 08/10/2018

L'Iese fitxa Jaime Caruana, exgovernador del Banc d'Espanya

Compartirà departament amb altres ex alts càrrecs com Alfred Pastor i José Manuel Campa

Ara
1 min
Jaime Caruana, exgovernador del Banc d'Espanya

BarcelonaL'exgovernador del Banc d'Espanya Jaime Caruana s'incorporarà al claustre de professors de l'Iese com a professor extraordinari del departament d'Economia, segons ha informat aquest dilluns l'escola de negocis amb seu a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Jaime Caruana Lacorte va ser governador del Banc d'Espanya entre els anys 2000 i 2006. És enginyer de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid. El febrer d'aquest any va ser nomenat conseller independent del BBVA.

Entre el 2009 i el 2017 va ser director general del Banc de Pagaments Internacionals i director del departament de mercats monetaris i de capitals, i conseller financer del director general del Fons Monetari Internacional (FMI).

Quan va ser governador del Banc d'Espanya també va ser membre del consell de govern del Banc Central Europeu. A més, entre el 2003 i el 2006 va ser president del Comitè de Supervisió Bancària de Basilea i des del 2003 fins al 2017 ha sigut membre del Consell d'Estabilitat Financera (FSB).

Jaime Caruana compartirà tasques a l'Iese amb professors que també van exercir càrrecs polítics, com els exsecretaris d'Estat Alfred Pastor o José Manuel Campa. Compartirà departament amb professors de la talla de Núria Mas, directora del departament d'Economia, Jordi Canals, Javier Díaz Giménez, Pedro Videla, Xavier Vives, Antonio Argandoña, Juan José Toribio i José Manuel González-Páramo, conseller executiu del BBVA, entre d'altres.

El claustre de l'Iese està format actualment per 194 professors de 28 nacionalitats diferents, 114 dels quals estan contractats a temps complet i posseeixen un doctorat per les millors universitats del món.

stats