Habitatge

Arriben a Barcelona els pisos de lloguer amb cotxe inclòs

Bialto ofereix cotxe elèctric compartit als seus llogaters del passeig de la Zona Franca

2 min
Un cotxe compartit d'Activacar.

Llogar un pis i tenir a disposició un cotxe –a més, elèctric– per utilitzar-lo quan calgui. Això ja és una realitat a Barcelona. Bialto, la companyia gestora de la promoció Vila Bonaplata, s'ha aliat amb Activacar, una companyia de cotxe compartit (car sharing) per oferir aquest servei. La promoció, d'obra nova de pisos de lloguer, està ubicada al passeig de la Zona Franca i consta de 210 habitatges.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La idea és oferir als residents una solució de mobilitat "flexible, econòmica i sostenible", segons els promotors. El funcionament és fàcil: qualsevol llogater de l'edifici, a través de l'aplicació, pot reservar i accedir als vehicles elèctrics disponibles a l'immoble. Així, només paguen per l'ús que en facin i tenen l'avantatge, a diferència d'altres aplicacions de car sharing, que poden tornar el cotxe a casa seva.

L'aplicació i els cotxes són d'Activacar, una companyia especialitzada en oferir sistemes de vehicle compartit a altres empreses. El sistema posat en marxa a la promoció Vila Bonaplata s'anirà implementant de forma gradual a les altres promocions que Bialto gestina a tot Espanya. Aquesta companyia vol oferir el cotxe compartit com un servei més que se suma als que ja ofereix als seus llogaters, com sales de reunions i espais adequats per poder fer teletreball.

Per al resident, l'opció permet disposar d'un cotxe, pagar només per l'ús que se'n faci i estalviar-se costos com la plaça d'aparcament, l'assegurança i totes les despeses que van lligades al manteniment d'un automòbil. Els vehicles, com que són elèctrics, són molt més sostenibles, no paguen impost de circulació i no tenen limitacions per entrar a les zones de baixes emissions (ZBE). A més, els residents tenen el cotxe a la seva disposició en el seu propi immoble, sense haver de desplaçar-se a buscar-lo.

Sostenibilitat

El sistema permet convertir la promoció en més sostenible i, de fet, ja compta amb la certificació per a edificis sostenibles Breeam Very Good, ja que, a més del cotxe compartit, disposa de plaques fotovoltaiques, carregadors Wallbox per a vehicles elèctrics, lectures dels consums en temps real o limitadors dels cabals d'aigua. La promoció, a més, disposa de zona verda, espai de treball (homeworking), espais polivalents i gimnàs.

stats