Immobiliari
Economia  /  Immobiliari 12/04/2023

Una immobiliària sorteja xecs de 10.000 euros perquè els joves es comprin un pis

La firma Solvia llança una rifa amb sis guanyadors entre els compradors d'una selecció d'habitatges

ARA
2 min
Habitatges en venda.

BarcelonaLa immobiliària Solvia ha llançat aquest dimecres una campanya amb la qual pretén facilitar als joves el dificultós camí per aconseguir tenir un habitatge en propietat... a través d'un sorteig. La firma ha posat en marxa una promoció per rifar sis xecs de 10.000 euros entre els compradors que formalitzin una escriptura d'algun dels 1.090 pisos i xalets d'una selecció d'immobles de la seva cartera. D'aquests habitatges, n'hi ha 390 que estan situats a Catalunya i que tenen un preu mitjà de 152.431 euros i una superfície mitjana de 112 metres quadrats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La campanya té com a eslògan Et tornem els diners de l'entrada de la teva nova casa, i bàsicament consisteix en el fet que els sis compradors afortunats podran recuperar 10.000 euros de la quantitat que hagin abonat com a entrada per formalitzar la compravenda. Aquesta promoció immobiliària està vigent per a les ofertes rebudes fins al 10 de maig i la signatura s'haurà d'haver resolt abans del 30 de juny.

Solvia ha acompanyat el llançament d'aquesta campanya amb les dades d'un dels seus últims estudis, que reflecteixen l'encariment de l'habitatge tant a Catalunya com al conjunt d'Espanya: segons el seu informe, el valor dels immobles a l'Estat va tancar l'últim trimestre del 2022 amb un preu de 1.951 euros per metre quadrat (2.417 euros a Catalunya), un 0,4% menys que en els tres mesos anteriors, però un 5,3% més respecte al mateix període de l'any 2021.

En aquest sentit, la firma destaca que "els elevats tipus d'interès, una inflació persistentment elevada i la pèrdua de capacitat d'estalvi i poder adquisitiu" de les persones joves fan que sigui cada cop més complicat l'accés a l'habitatge d'aquest col·lectiu, ja que és molt difícil reunir prou diners per pagar l'entrada d'una hipoteca.

En l'àmbit estatal, els habitatges d'aquesta promoció tenen un cost d'entre 100.000 i 250.000 euros (una mitjana de 144.031 euros) amb una superfície mitjana de 134 metres quadrats i estan repartits per tota la geografia espanyola, però es concentren principalment a Catalunya, el País Valencià, Múrcia i la Comunitat de Madrid. A la demarcació de Barcelona hi ha 202 pisos i xalets que participen en la rifa de xecs.

stats