Economia 29/08/2017

L'atemptat a Barcelona ha provocat "zero cancel·lacions"

L'ocupació hotelera es manté al 85% i els comerciants asseguren que no han notat cap davallada en les vendes

Natàlia Vila
1 min
El tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha comparegut acompanyat dels agents econòmics de la ciutat

BarcelonaLa comissió de seguiment econòmic sobre l'impacte dels atemptats del 17-A a Barcelona s'ha tornat a reunir aquest matí a l'Ajuntament per valorar la possible repercussió econòmica sobre el sector hoteler i el comerç.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els agents econòmics han constatat que "fins ara hi ha hagut zero cancel·lacions". El tinent d'alcalde Jaume Collboni ha explicat que l'impacte econòmic "pràcticament no s'ha notat ni als hotels, ni a les fires o els esdeveniments, ni tampoc en el nombre de visites", i ha afegit que mentre que els dies immediatament posteriors a l'atac parlaven de "desig de normalitat", ara ja es pot parlar de "realitat normal".

La comissió ha revisat durant dues hores les dades de cada sector: "Encara és d'hora per posar xifres; de moment només en podem donar una, la de les zero cancel·lacions", ha insistit Collboni. El tinent d'alcalde també ha assegurat que l'ocupació als hotels es manté al 85%, "la dada normal per a aquest mes de l'any", i ha remarcat que el sector tampoc no ha hagut d'abaixar preus per mantenir la demanda.

Seguiment a tres mesos vista

El grup també ha acordat elaborar fins a tres informes de seguiment, en 30, 60 i 90 dies. Un cop avaluats els tres estudis i comparades les dades, l'Ajuntament valorarà si cal prendre alguna mesura extraordinària de promoció econòmica.

Aquests informes, però, només inclouran les dades de repercussió directa sobre l'economia local; no hi figuraran, per tant, altres costos indirectes dels atacs, com ara la despesa extra en seguretat per a la major presència policial al carrer. Segons Collboni, aquestes qüestions "depenen d'altres comissions".

stats