Economia 03/06/2014

Imputen el jutge Silva per la filtració dels correus del cas Blesa

El Tribunal Superior de Justícia ha demanat també a editorial Planeta que enviï totes les còpies del llibre del magistrat "La justicia deshauciada"

Ara
1 min
El jutge suspès Elpidio José Silva durant una visita a Barcelona per promocionar el seu llibre sobre la gestió a Caja Madrid.

BarcelonaEl jutge del cas Blesa, Elpidio Silva, haurà de declarar com a imputat el dia 11 de juny davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid per filtrar a la premsa els correus de Miguel Blesa, expresident de Caixa Madrid. El Tribunal també l'ha denunciat davant els jutjats ordinaris per un possible delicte de maltractament psicològic a una testimoni protegida.

La instructora Susana Polo ha cridat també a comparèixer a diverses persones que podrien haver sabut que el jutge tenia accés al contingut dels correus i que, fins i tot, podrien haver-lo ajudat a publicar-los. A més, el Tribunal exigeix també a Editorial Planeta, responsable de la publicació del llibre de Silva 'La justicia deshauciada', que enviï totes les còpies del llibre.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha denunciat també Elpidio Silva per presumpte maltractament psicològic a una testimoni protegida.

La magistrada ha pres aquesta decisió arrel d'un informe policial del 22 de maig que apuntava que Silva havia comès un delicte de revelació de secrets per la difusió en diversos mitjans de comunicació dels 8.777 correus corporatius de l'expresident de Caja Madrid.

stats