Economia 29/09/2016

El 40% de nous turistes vénen a Catalunya per evitar la inseguretat de l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica

Des del 2010, 2,6 milions de persones han visitat Catalunya després de descartar altres àrees per motius geopolítics, segons un informe del BBVA

Ara
1 min
Sense saber  on anem

BarcelonaLes pernoctacions de turistes estrangers a Catalunya han augmentat en més de set milions des del 2010, i segons BBVA Research, el 38% d'aquest increment ha estat causat per la inestabilitat política dels països competidors. Segons el servei d'estudis, 2,6 milions de persones han visitat Catalunya després de descartar l'Orient Mitjà i el nord d’Àfrica per raons de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Principat és una de les zones més beneficiades per aquest transvasament. El nombre de turistes també ha estat superior a la resta d'Espanya durant aquest període, amb un 27% d'augment de visitants, en què destaquen sobretot la zona de llevant i les Illes. L’estudi no preveu que la situació es reverteixi a curt termini, ja que els riscos continuen existint.

Aquestes xifres les ha donat a conèixer, aquest dijous, BBVA Research en una jornada dedicada al sector hoteler. El centre d'estudis també ha avançat que preveu que el Brexit resti durant el proper any 0,4 punts del PIB a Catalunya.

stats