Economia 09/05/2019

"Un èxit de l'independentisme", diu el portaveu de la candidatura guanyadora a la Cambra

Joan Canadell destaca el "missatge clar" de l'empresariat"

Xavier Grau
2 min
El candidat a la Cambra de Barcelona Joan Canadell.

Barcelona"Un èxit de l'independentisme". Així ha qualificat el resultats de les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona el portaveu de la candidatura guanyadora, Eines de País, Joan Canadell. Una candidatura que té el suport de l'ANC, el Cercle Català de Negocis i la Fundació Catalunya-Estat i que, segons els resultats provisionals, ha aconseguit 32 dels 60 seients del ple de la Cambra.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'ARA, el portaveu de la candidatura ha qualificat d'"èxit absolut" els resultats, malgrat que són provisionals i encara podria ballar algun seient. Amb tot, ha dit que la distància amb la candidatura que ha quedat segona "és abismal".

Segons Canadell, els resultats són "un missatge clar de l'empresariat català, que vol donar suport al procés independentista", tot i que ha destacat que els resultats demostren també que cal un gir "no només cap al procés, sinó també en el suport al teixit empresarial català, format majoritàriament per petites i mitjanes empreses".

Canadell ha destacat que aquest gir "serà immediat" per acabar amb "l'oligarquia" que fins ara ha governat la Cambra. En aquest sentit ha lamentat que la participació, tot i pujar, no ha sigut majoritària.

Per al portaveu de la candidatura "és una vergonya per a la institució" que Miquel Valls hagi sigut molts anys president malgrat que només va obtenir el suport de 800 vots d'un cens de més de 400.000 electors en les eleccions anteriors.

Canadell ha defensat "l'excel·lent servei d'estudis de la Cambra" i els serveis a les empreses, però ha criticat "el discurs clarament unionista" que ha mantingut la direcció actual de la Cambra, mentre que l'empresariat "ha dit que és independentista".

Repartiment de càrrecs

La candidatura guanyadora és l'única que es presentava sense definir qui optarà a la presidència de la Cambra. En aquest sentit, Canadell ha explicat que aquesta mateixa tarda els membres de la candidatura començaran a treballar per definir qui ocuparà la presidència, les vicepresidències i la secretaria, en un procés que serà democràtic i en què participaran tots el membres de la candidatura.

No obstant això, el portaveu ha indicat que es vol optar per un sistema no centrat en la figura del president, sinó del govern de l'entitat, i també ha apuntat que tan aviat com es pugui s'intentarà dividir la presidència en dos períodes de dos anys, perquè un home i una dona puguin exercir el càrrec durant el mandat.

stats