Economia 15/03/2019

La indignació dels accionistes del BBVA amb el cas Villarejo, en 10 frases

Els accionistes del BBVA han aprofitat la junta general per mostrar el seu descontentament

Ara
2 min
El BBVA, presidit per Francisco González, defensa que s'apugi l'IVA reduït i superreduït.

Barcelona"Ens preocupa un tancament en fals del cas Villarejo, que està afectant l'entitat; exigim tolerància zero i que el banc compleixi el que va prometre: rigor".

"Notícies que vinculen l'entitat amb pagaments al Grup Cenyt, el cas Villarejo i l'incendi de l'edifici Windsor per evitar que alguns documents sortissin a la llum. Tot plegat sembla una pel·lícula d'espies de la Guerra Freda, però té aspecte de realitat".

"És tan gran i tan negra l'ombra que projecta Francisco González, tot i el gir inesperat d'ahir, que no només enfosqueix els resultats sinó que podria malmetre la seva funció com a president, ja que aquest negoci es basa en la confiança".

"L'últim període de Francisco González deixa molt a desitjar; ha marxat deixant una carta que hauria de dir «Agraeixo a Deloitte que m'acompanyés en els moments difícils, als treballadors l'esforç que han fet i que m'hagin dotat d'una pensió que equival a la de 2.000 treballadors, als patriotes el finançament del desembarcament de Turquia, als accionistes i treballadors la paciència durant les inversions fallides, als mitjans de comunicació que hagin tractat el tema tal com l'han tractat, però sobretot ho deixo tot 'atado y bien atado'. Atentament, el vostre etern president, Francisco González»".

"No és que hi hagi hagut una mala gestió sinó que ha estat una gestió deshonesta".

"Ens preguntem com és possible que hagin fallat tots els controls interns".

"El que s'espera d'aquest consell és buscar responsabilitat, és el que demanen clients i accionistes".

"Es van inventar que havia sigut una operació política". (Al·ludint a l'intent d'assalt de Sacyr al BBVA)

"La prima de Francisco González ha de ser embargada fins que s'aclareixi la seva participació en les escoltes".

"El cas és un exemple de tot el que no ha de passar en una empresa privada i una empresa cotitzada, és un clar exemple d'intervencionisme per part del poder polític en les regles de funcionament del mercat; no és tolerable que a Espanya es produeixin manifestacions de capitalisme clientelar".

stats