Economia 01/03/2021

Indukern es ven la filial química, la meitat del seu negoci

La companyia catalana es focalitzarà en el negoci de salut humana i animal

2 min
La seu d'Indukern

BarcelonaEl grup Indukern ha arribat a un acord amb la multinacional Ravago Group, amb seu a Luxemburg, per vendre-li el seu negoci químic, que desenvolupa a través de la filial Indukern. L'acord està pendent de les autoritzacions de les autoritats, però per a la companyia catalana suposa despendre's del negoci que li aportava gairebé la meitat de la seva facturació. Ara el grup Indukern vol focalitzar-se en les seves altres dues branques de negoci, la de la salut humana, que desenvolupa a través de Kern Pharma, i la de la salut animal, a través de Calier.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La química Indukern no només era la part més important del negoci del grup Indukern, sinó també el seu origen. "Prendre aquesta decisió no ha sigut fàcil perquè Indukern és la primera companyia del nostre grup empresarial i la llavor del que som ara, però és un pas necessari per concentrar els nostres recursos i avançar a la velocitat que necessitem en els nostres projectes i inversions de futur", ha manifestat el president del grup, José Luis Díaz-Varela. La companyia, que no ha volgut revelar l'import de l'operació, en destinarà una part a reduir el seu deute, després d'un lustre de creixement a base de compres.

El 2019 el grup Indukern va facturar 716 milions d'euros, dels quals el 49% (355 milions) van ser a través de la filial química Indukern, mentre que la filial de salut humana Kern Pharma va aportar el 44% (312 milions d'euros) i Calier, dedicada a la salut animal, el 9% (65 milions).

El grup ha reconegut que havia rebut diverses ofertes pel seu negoci químic, i s'ha decidit a vendre'l a Ravago, una empresa d'origen belga i seu a Luxemburg, perquè és una multinacional d'origen familiar amb negocis molt complementaris amb els d'Indukern. La venda comporta traspassar a Ravago els 520 empleats —dels més de 1.800 que té el grup— de la branca química del negoci i les filials d'Indukern al Brasil, la Xina, Colòmbia, França, Mèxic, Portugal i Suïssa. Ravago Group es dedica a la distribució de polímers i químics, i també recicla plàstic, cautxú i produeix materials per a la construcció. Per la seva banda, la química Indukern està especialitzada en la comercialització de productes i solucions de valor afegit per als sectors de l'alimentació, aromes, fragàncies, farmàcia i nutrició animal.

L'any passat Indukern ja es va vendre la seva divisió de química industrial a l'alemanya Stockmeier Group, inclosa la planta de Sentmenat, on treballaven unes 60 persones.

stats