Economia 03/03/2019

Indukern ven la seva divisió de química industrial al grup alemany Stockmeier

La farmacèutica catalana se centrarà en aromes, alimentació, nutrició animal i salut animal

Ara
2 min
Raúl Díaz-Varela, vicepresident executiu del Grup Indukern

BarcelonaIndukern s'ha venut la seva divisió de química industrial a Stockmeier Química S.L.O. per "prioritzar les activitats globals" de les seves altres quatre divisions de negoci (aromes i fragàncies, alimentació, nutrició animal i farmàcia i salut animal).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Això implica vendre la planta de producció a Sentmenat (Vallès Occidental) i el negoci de Paterna (València), i que els 60 membres de la plantilla de química industrial passin a l'estructura de Stockmeier Group (amb més de 1.300 empleats), segons un comunicat de la companyia espanyola.

El director d'Indukern, Daniel Díaz-Varela, ha dit que venen una divisió no estratègica perquè no troben "prou sinergies amb la resta de les activitats", i se centraran en les altres quatre divisions, les que han crescut més els últims anys.

El soci director de Stockmeier Group, Peter Stockmeier, ha afirmat que la compra els donarà "una posició de lideratge en la distribució química a Espanya" i els acostarà a l'objectiu d'estar entre els tres grans distribuïdors químics a Europa.

El grup Stockmeier és una empresa familiar amb seu a Bielefeld (Alemanya) amb una presència important al seu mercat nacional, però també amb delegacions a Benelux, Àustria, Polònia, la República Txeca, Hongria, Romania i Eslovàquia. Té companyies de distribució, producció i serveis per a la indústria química en més de 40 països de tot el món, produeix i comercialitza més de 26.000 productes i subministra a més de 30.000 clients.

Indukern distribueix productes químics i activitats de més valor afegit amb formulació, producció i assessoria tècnica en diversos sectors industrials. Va facturar 425 milions d'euros el 2017, té més de 450 empleats i filials pròpies al Brasil, la Xina, Colòmbia, l'Índia, Mèxic, Portugal, la República Dominicana i Suïssa.

El Grup Indukern, la segona farmacèutica de Catalunya en vendes només per darrere d'Esteve, té filials en 16 països, presència comercial en més de 80, una facturació consolidada de 720 milions el 2017, més de 1.800 empleats (1.200 a Espanya) i tres companyies: Indukern, Calier (productes farmacològics i biològics d'ús veterinari) i Kern Pharma (medicaments genèrics, biosimilars i productes d'autocura).

stats