Economia 23/09/2015

El president del grup Indukern suggereix als treballadors que votin contra la independència

Els treballadors protesten per la carta que els ha enviat el seu president perquè la consideren "caciquista". "Hi ha molta gent indignada", expliquen

Ara
1 min
José Luis Díaz-Varela, president del grup Indukern

BarcelonaEl president del grup Indukern, José Luis Díaz-Varela, ha enviat una carta als seus treballadors en què els alerta de les suposades conseqüències que tindrà una eventual independència de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Per al grup Indukern, Espanya és el seu principal mercat, i una possible independència afectaria les nostres vendes i resultats, cosa que podria arribar a tenir conseqüències negatives per a les nostres companyies", explica Díaz-Varela en la nota. [Llegeix el document sencer]. Al final de la missiva, el president acaba amb aquesta frase: "Només em queda animar-vos que decidiu el vostre vot perquè junts construïm un futur millor per a tots".

Els treballadors del grup han fet arribar aquesta carta a l'ARA i han mostrat la seva indignació perquè consideren que el president del grup els està indicant a qui han de votar a les eleccions d'aquest diumenge. "Hi ha molta gent indignada i ofesa pel nivell de caciquisme", ha explicat un empleat d'Indukern.

Indukern, amb seu al Prat de Llobregat, va facturar 648 milions d'euros l'any passat i té uns 2.000 treballadors a tot el món. Entre les seves marques té Kern Pharma, companyia dedicada a l'elaboració de medicaments genèrics.

"Confiem que els polítics, deixant de banda els seus interessos partidistes, actuaran amb intel·ligència i sentit comú al servei de la societat", ha escrit el president del grup. Amb aquest posicionament, Díaz-Varela s'ha sumat a Jorge Gallardo, president de la també farmacèutica Almirall, i a Alberto Palatchi, president de Pronovias, que van mantenir comunicacions similars amb els seus empleats. Palatchi, fins i tot, va obrir la porta a traslladar la seva seu si algun dia Catalunya és independent.

Carta del president d'Indukern als seus treballadors
stats