Indústria
Economia Indústria 04/01/2023

Plasticband preveu créixer un 300% en l'enginyeria en els pròxims tres anys

El pla estratègic de la companyia inclou convertir-se en una de les fàbriques més sostenibles del sud d’Europa

ARA
2 min
Enginyeria Plasticband

BarcelonaBones notícies per al sector de l'embalatge. Plasticband, una de les empreses nacionals líder en producció sostenible de maquinària i consumibles per a l'embalatge, preveu créixer un 300% en l'automatització de l’embalatge dels finals de línia –les enginyeries– durant els pròxims tres anys. A més, la companyia també preveu un augment del 30% en la xifra de negoci, una major digitalització de les vendes i un important creixement del servei postvenda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat aquest dimecres a través d'un comunicat Jordi Guimet, el director general de Plasticband, l'automatització de l'embalatge dels finals de línia consisteix en "el desplegament d’un seguit de maquinària per a embalatge que està interconnectada", explica.

"És a dir, el client ens delega l’automatització completa del final de línia. És una feina d’alt valor afegit perquè, a més de fer que les màquines funcionin de forma autònoma, també s’han de comunicar i coordinar entre ells per optimitzar l’embalatge final dels productes, que sol ser un dels colls d’ampolla de la majoria d’empreses", detalla Guimet.

Objectius de sostenibilitat

El pla estratègic 2023-2025 de Plasticband, presentat aquest dimecres, preveu un fort augment en aquesta àrea de negoci, ja que, segons els càlculs de la companyia, hi ha una alta demanda per automatitzar embalatges de palets i caixes a les empreses per fer-les més competitives. A més, l’objectiu de Plasticband és aconseguir que el consum de diòxid de carboni utilitzat en els embalatges dels productes sigui com més baix millor.

El full de ruta del pla estratègic per als pròxims anys està marcat pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Plasticband n’està treballant 12 dels 17 per convertir-se en una de les fàbriques més sostenibles del sud d’Europa. Al llarg del 2022 la companyia ha enllestit les obres d’una nova fàbrica verda que s’inaugurarà a principis d'aquest any i que compta amb cobertes que permeten recollir el 100% de l’aigua pluvial que es farà servir per a la producció; amb plaques solars per abastir el funcionament de la fàbrica durant el dia, i amb un aparcament soterrani adaptat per a cotxes elèctrics, entre d'altres.

“A més d’un creixement del 30% de la xifra de negoci, el pla estratègic també preveu una aposta ferma per la digitalització de les vendes”, afegeix Guimet.

stats