Organitzacions empresarials
Economia 26/10/2021

L'Institut de l'Empresa Familiar demana més controls sobre l'economia submergida

Un 52% dels espanyols creuen que la crisi actual serà pitjor que la del 2008, segons una enquesta de l'IEF

ARA
2 min
El president de l'IEF, Marc Puig, i altres membres de l'organització amb el rei d'Espanya, Felip VI, aquest dilluns a Pamplona.

BarcelonaEl president de l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), Marc Puig, ha reclamat "reduir la mida" de l'economia submergida a Espanya. L'empresari català, que també és conseller delegat de la multinacional de perfumeria que porta el seu cognom, ha ofert al govern espanyol la col·laboració de les empreses familiars de l'Estat per tirar endavant una reforma tributària que permeti "estrènyer el setge" a les activitats no declarades.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Que ningú quedi fora de l'esforç tributari que es necessita. L'IEF estarà sempre disposat a la col·laboració i a l'esforç compartit", ha declarat en l'acte de tancament del congrés anual de l'IEF, que s'ha celebrat aquest dilluns i dimarts a Pamplona i en el qual han participat uns 500 empresaris.

En aquest sentit, Puig també ha lamentat que el president del govern, Pedro Sánchez, no hagi estat present a les jornades. "M'hauria agradat que ho fes per compartir amb ell la nostra feina", ha assegurat el directiu català.

Una crisi més dura que el 2008

L'IEF ha fet coincidir la cloenda del seu congrés amb la presentació d'una enquesta sobre l'impacte del coronavirus sobre l'economia espanyola, que ha elaborat amb l'empresa Sigma Dos. Segons un 52% dels enquestats, la crisi econòmica derivada de la pandèmia tindrà pitjors conseqüències que la crisi financera del 2008. Les persones de més de 65 anys i els votants del PP i Vox són els grups de població més pessimistes sobre la crisi.

La majoria espanyola no ha tingut problemes amb els subministraments durant la pandèmia. Menys del 9% ha tingut dificultats en aquest sentit, segons es desprèn de l'enquesta, elaborada el juny del 2021 amb entrevistes a 1.200 persones de més de 18 anys. Pel que fa a les gestions amb l'administració pública, el percentatge amb dificultats augmenta sensiblement: el 40% ha tingut problemes per contactar amb el seu centre de salut, i el 20%, amb tràmits i impostos.

stats