Economia 09/07/2019

El macrofons Vision negocia una inversió milionària a Glovo, segons SkyNews

La companyia japonesa ha invertit més de 60.000 milions de dòlars aquest any en unes 70 empreses

Ara
2 min
La Inspecció de Treball ha investigat els casos d’un miler de repartidors.

BarcelonaVision Fund, el fons d'inversió tecnològic més gran del món, mira cap a Glovo. L'empresa, propietat de la firma japonesa de telecomunicacions i internet SoftBank, vol comprar una participació important de la 'start-up' catalana.

Ho avançava ahir la cadena britànica Sky News, que va saber que els fundadors de les dues companyies, Masayoshi Son i Oscar Pierre, estan mantenint converses preliminars.

Els informants matisen que l'aliança es troba en una etapa primerenca i que no es pot assegurar que es tanqui amb èxit. Si s'acabés produint, però, tot apunta que SoftBank invertiria diversos centenars de milions de dòlars en el negoci. Glovo ha confirmat a l'ARA l'existència d'aquestes converses, tot i que ha afegit que l'empresa està en contacte amb altres actors del mercat.

Inversor gegant

Vision Fund és el resultat d'un acord signat el 2016 entre Son i Mohamed bin Salman, príncep de l'Àrabia Saudita. Aquest últim va aportar a la societat 45.000 milions de dòlars, moviment que va cridar l'atenció d'altres inversors com Abu Dhabi i Apple. Tot això, sumat als 28.000 milions de dòlars dels quals disposava SoftBank, deixava el seu fundador amb uns fons que arribaven als 100.000 milions.

La xifra, del 2018, superava per molt els 64.000 milions que tots els fons de capital havien captat el 2016 i multiplicava per quatre el fons més gran de 'private equity'. A finals de març d'aquest mateix any va saber-se que Vision Fund havia pagat ja al voltant de 60.000 milions de dòlars per participacions en gairebé 70 empreses, que anaven des d'Uber fins a una aplicació de Califòrnia per passejar gossos que es diu Wag Labs.

Glovo, la possible pròxima empresa on invertiria el fons, ha aconseguit, des del seu naixement el 2015, uns 285 milions d'euros.

stats