Economia 27/10/2017

Jaume Guardiola (Banc Sabadell) justifica el canvi de seu en 10 frases

El conseller delegat de l'entitat ha explicat que una part de la direcció treballarà des de Madrid

Natàlia Vila
2 min
El conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, durant la presentació dels resultats.

MadridDe la Diagonal de Barcelona al carrer Serrano de Madrid. El Banc Sabadell ha fet aquest matí la seva primera roda de premsa de resultats després de l'anunci del trasllat de seu a Alacant. L'entitat d'origen català, però, ha triat la capital espanyola per explicar els resultats "per la facilitat de desplaçaments i la proximitat dels inversors", ha dit un portaveu del banc.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Banc Sabadell ha guanyat 654 milions d'euros fins al setembre, un 1,1% més que el mateix període de l'any passat. Durant la presentació dels resultats, el conseller delegat de l'entitat, Jaume Guardiola, ha valorat el moment polític actual i ha justificat d'aquesta manera el canvi de seu social i fiscal de l'entitat.

1. "La decisió va ser encertada perquè ha tret la incertesa i ha revertit la percepció de risc entre els nostres clients i accionistes".

2. "Sí que és un canvi dolorós, sobretot per a les persones més vinculades al Sabadell, però l'entitat havia de reaccionar amb fredor".

3. "A Catalunya ens preguntaven pel risc dels diners. El nostre missatge als clients ha estat que el risc per als seus diners era 'cero patatero', però si tot i això hi havia clients que tenien por, el que els hem proposat és canviar els dipòsits de seu, a una altra de fora de Catalunya, perquè dormin més tranquils".

4. "Ningú no es planteja un canvi de seu en termes de reversibilitat. Sempre hem dit que un banc, i el nostre en concret, necessita un marc de legalitat estable, i defensem la legalitat i la fortalesa de les institucions. Aquesta es la nostra posició".

5. "La primera setmana d'octubre sí que hi va haver inquietud, però es va revertir totalment quan el banc va anunciar el canvi de seu social: això va frenar els moviments, i el banc continua amb les seves previsions".

6. "No sabem com acabarà el dia d'avui, que és d'alta complexitat, però esperem que es redueixi la incertesa".

7. "No hem fet una avaluació del cost d'aquesta crisi, ho farem sobre la base dels efectes que tingui sobre l'economia".

8. "No sabem encara els efectes que pot causar sobre el consum i la inversió aquesta crisi política, però d'efectes n'hi haurà".

9. "Ningú no ens ha demanat res. La decisió de canviar de seu és empresarial i de mercat".

10. "La primera setmana d'octubre sí que es va notar una aturada; la segona setmana també vam estar per sota dels estàndards pel que fa a operacions, i la tercera setmana ja hem recuperat la normalitat".

stats