Economia 07/06/2018

Javier Faus i quatre fons més entren al capital de Volotea

Meridia compra una participació minoritària a l'aerolínia de baix cost catalana a l'americà CCMP

Paula Solanas
1 min
El primer avió de Volotea

BarcelonaCanvi accionarial a Volotea. El fons Meridia Private Equity, de l'empresari Javier Faus, ha entrat juntament amb quatre inversors més al capital de l'aerolínia creada pels fundadors de Vueling, Carlos Muñoz i Lázaro Ros. El vehicle ha comprat una participació minoritària de la companyia 'low cost' especialitzada en vols entre ciutats secundàries europees.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A banda de Meridia, amb l'operació es completa l'entrada dels fons nord-americans Elysium LLCC i HRS Management, així com l'holandès Rijn Capital i un quart fons europeu. A més, el canvi accionarial també significa la sortida definitiva de la firma de capital risc dels Estats Units CCMP, que deixarà l'aerolínia un cop ha complert la seva permanència al capital de l'empresa.

Muñoz assegura que Meridia serà "el soci ideal per ajudar-nos a materialitzar el nostre potencial de creixement en els pròxims anys". En aquest sentit, el soci de la firma, David Torralba, ha insistit que el model de negoci de l'aerolínia és "únic", i ha destacat l'equip directiu de la companyia com a "oportunitat d'inversió molt atractiva".

Volotea va facturar prop de 300 milions d'euros l'any passat i va transportar més de 4,8 milions de passatgers a través de les 293 rutes que opera. Actualment la companyia, que va començar a volar el 2012, té 12 bases permanents arreu del continent europeu i una flota de 32 avions.

stats