Economia 21/04/2016

L'acomiadament de Todó de CatalunyaCaixa va ser improcedent

L'expresident i el seu conseller delegat seran indemnitzats amb 600.000 euros cada un

Ara
2 min
Adolf Todó i Jaume Masana han guanyat el cas pel seu acomiadament.

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha ratificat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obligava CatalunyaCaixa a pagar 1,2 milions d'euros de la indemnització per acomiadament de l'expresident Adolf Todó i l'exconseller delegat Jaume Masana.

L'alt tribunal ha refusat el recurs que havia interposat el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per evitar aquest pagament adduint irregularitats en la gestió dels directius, els quals va cessar el maig del 2013.

En una instància anterior, el TSJC havia desestimat el recurs interposat per CatalunyaCaixa a una sentència d'un jutjat de Barcelona que declarava improcedent l'acomiadament de Todó i Masana, i en la seva sentència obligava l'entitat a readmetre'ls o a pagar-los una indemnització de 600.000 euros (el sou de dos anys) a cada un.

La interlocutòria del Suprem, avançada per 'La Vanguardia', comparteix la tesi del TSJC i afirma que les argumentacions per l'acomiadament dels directius són "etèries i poc concretes". A més, entén que entre els dos directius i el FROB hi va haver discrepàncies d'índole "tecnicoprofessional amb evident contingut economicopolític".

Tots dos directius van arribar a Caixa Catalunya en plena crisi per la seva exposició al sector de la construcció. Todó va ser director general de Caixa Catalunya entre 2008 i 2010 i després ho va ser de CatalunyaCaixa, unió de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa. L'any 2011 l'entitat va ser rescatada amb més de 12.000 milions d'euros de diner públic i el Banc d'Espanya el va nomenar president de Catalunya Banc.

El febrer de 2012, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, va situar en 300.000 euros el sou dels màxims dirigents dels bancs nacionalitzats, fet que va suposar una reducció del 80% del salari de Todó, que fins aleshores percebia 1,5 milions d'euros.

La sentència feta pública ara suposa una victòria de Todó contra De Guindos, que en el seu dia es va oposar personalment a admetre que l'acomiadament dels dos directius catalans fos improcedent.

stats