Indústria
Economia 07/10/2021

Històrica inversió a l'Ebre: Kronospan obrirà una planta a Tortosa amb una inversió de 200 milions d'euros

El líder mundial de planxes de fusta sostenible també vol crear-hi un clúster

2 min
El conseller d'Empresa, Roger Torrent, en una imatge d'arxiu.

TarragonaLa multinacional austríaca Kronospan obrirà una planta de planxes de fusta reciclada al polígon Catalunya Sud de Tortosa a finals del 2022, amb una inversió d'uns 200 milions d'euros i la previsió de generar 180 llocs de treball directes i 1.500 d'indirectes. A més, l'estratègia que segueix la companyia a tots els seus centres és crear-hi un clúster de la fusta, segons el seu director general, Javier Macicior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per tal de reduir costos logístics, Kronospan coordina les empreses i els serveis auxiliars que necessita, sobretot d'electricitat, mecànica i transport, perquè cada mes fa parada de manteniment i mou 200 camions diaris, és a dir, en té 400 en rotació. De la mateixa manera, també busca sempre atraure els seus clients, com ara la indústria del moble i els distribuïdors.

La planta ocuparà 90.000 metres quadrats en una parcel·la de 254.000 metres quadrats i ja hi ha el permís municipal pel moviment de terres, ha detallat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Demà mateix, un ple municipal aprovarà demanar l'ampliació del polígon perquè, entre Kronospan i la recent implantació de l'elaborador d'amanides Florette, ja no hi ha més espai.

"Facilitats" de les autoritats

Kronospan és líder mundial del seu ram –el seu volum supera els de les tres empreses següents juntes– i ja feia tres anys que buscava un lloc a Catalunya. El propietari en persona va triar Tortosa després d'una visita al mes d'abril. L'oferta de sòl industrial ha sigut clau en l'elecció. Segons el director general, a més de ser un lloc ben comunicat, a prop de la matèria primera i dels clients de Catalunya, l'est d'Espanya, l'Aragó i el sud de França, també han pesat les "facilitats increïbles" donades per l'Ajuntament de Tortosa i pel departament d'Empresa de la Generalitat.

El seu titular, Roger Torrent, ha anunciat que ajudaran "la inversió més gran estrangera a les Terres de l'Ebre" amb 5 milions d'euros: 1,8 ja previstos en el programa de reindustrialització i 3,2 en pròximes convocatòries del departament d'aquí al 2023.

stats