Economia 19/04/2021

L'empresa catalana Wallbox obrirà una fàbrica als Estats Units

La companyia vol aprofitar el pla de Biden per impulsar la infraestructura de càrrega del cotxe elèctric

2 min
L'equip directiu de Wallbox.

BarcelonaL'empresa catalana Wallbox, que fabrica estacions de càrrega de cotxe elèctric, ha anunciat aquest dilluns que està buscant activament una localització per obrir una planta de producció als Estats Units. "El ràpid creixement en el mercat dels Estats Units ens aboca a haver d'ampliar la capacitat de producció a mitjà termini, i per això la millor opció és obrir una planta per abastir la demanda local, amb el benefici addicional de la generació de llocs de treball locals i l'impacte econòmic positiu que genera una implantació d'aquest tipus", ha dit el conseller delegat de la companyia, Enric Asunción.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa va entrar al mercat dels Estats Units el 2020 i a començaments d'aquest any va llançar la versió americana del Pulsar Plus, el seu carregador domèstic més venut. Segons Asunción, el llançament d'aquest producte als EUA ha superat de llarg les previsions. "Les vendes creixen de forma constant cada setmana", ha assegurat. A més, la setmana passada l'administració Biden va anunciar la instal·lació de 500.000 carregadors públics per reforçar el parc existent.

Per a Wallbox, aquest anunci és una oportunitat per accelerar l'expansió en el mercat dels Estats Units amb el carregador públic Supernova, que produeix l'empresa. Es tracta d'un carregador modular, eficient, de fàcil instal·lació i poc manteniment, que abarateix els costos de gestió de la xarxa.

En el primer trimestre d'aquest any Wallbox ha impulsat les vendes en gran part gràcies a l'expansió internacional i al creixement dels incentius d'alguns governs a la infraestructura de recàrrega, en llocs com molts països d'Europa, els Estats Units o la Xina. En alguns països de molt creixement, com Alemanya o el Regne Unit, en el primer trimestre Wallbox ja ha igualat les vendes totals de l'any passat. L'empresa ha ampliat a més la seva presència internacional estenent la distribució dels seus productes de 30 a 60 països de tot el món.

"Wallbox s'està posicionant com un actor global" en el sector, amb creixements de tres dígits en alguns mercats com Europa, els Estats Units o el Pròxim Orient, segons el conseller delegat de la companyia.

Fàbrica a la Zona Franca

Per impulsar el creixement a Europa, la companyia va anunciar fa un mes la instal·lació d'una nova fàbrica a la Zona Franca de Barcelona que permetrà doblar la seva capacitat productiva. Està previst que aquesta fàbrica comenci a funcionar en el tercer trimestre d'aquest any.

Wallbox, creada el 2005, té en l'actualitat dues fàbriques i més de 400 treballadors. Actualment produeix quatre tipus de carregadors. Durant la primera meitat del 2020 l'empresa va completar una ronda de finançament de 33 milions d'euros per a la seva expansió a nous mercats, l'ampliació de les seves instal·lacions de fabricació i la recerca i desenvolupament.

stats